14. března 2021

ODS chce více pomoci podnikatelům a živnostníkům. Petr Fiala předal ministru Havlíčkovi návrhy zákonů na odpuštění minimálních záloh na sociální a zdravotní pojištění pro OSVČ

(www.ods.cz) Předseda ODS Petr Fiala v dnešní Partii předal ministru Karlu Havlíčkovi návrhy zákonů na odpuštění minimálních záloh na sociální a zdravotní pojištění pro OSVČ. Chtěl tím poukázat na tíživou situaci podnikatelů, pro které vláda nepřipravila dostatečné kompenzace, a také na to, že vláda ignoruje usnesení Sněmovny, která ji před více než měsícem k předložení těchto zákonů vyzvala.

„Ačkoliv se vláda chlubí, jak skvěle a účinně kompenzuje výpadky příjmů, podnikatelé to nepociťují a s každým dalším týdnem vládních omezení na ně situace doléhá stále víc. Sněmovna přitom už před měsícem svým usnesením vládu vyzvala k tomu, aby OSVČ odpustila minimální zálohy na sociální a zdravotní pojištění. Vláda ale usnesení ignoruje, proto jsem panu ministrovi v Partii osobně předal návrhy obou příslušných zákonů, které jsme připravili. Během pár týdnů mohou být účinné. Je to rychlá, efektivní a administrativně nenáročná pomoc,“ říká předseda ODS Petr Fiala.