8. února 2021

CNN Prima News: Vláda místo vysvětlování občanům vyhrožuje

(CNN Prima News) Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) se rozčílil nad jednáním majitelů restaurací, kteří otevřeli své podniky. Za jejich „drzé chování“ navrhl, aby dostali zákaz činnosti až na jeden rok. S Hamáčkem nesouhlasí poslanec a místopředseda ODS Martin Baxa. Podle něj má vláda občanům republiky restrikce a opatření vysvětlovat, a ne jim vyhrožovat.

Celý rozhovor s Martinem Baxou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Martin Baxa se nechal slyšet, že ho rozčiluje rétorika Jana Hamáčka a celé vlády. „Místo, aby srozumitelně vysvětlovali, proč se opatření dějí, a místo pomoci těm, na které krize rapidně dopadá, tak vyhrožují,“ uvedl Baxa v 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS. Dodal, že Česká republika je civilizovaná země, vláda by proto měla srozumitelně vysvětlovat, co se děje. „A ne házet vinu na občany a vyhrožovat milionovou sankcí,“ dodává Baxa.

Martin Baxa doplnil, že vláda okolních zemí má u občanů důvěru, a to hned z několika důvodů: „Vláda jim nelže, je schopna a ochotna jim pomáhat. My tu naopak posloucháme výhružnou rétoriku, utahování šroubů a zvyšování pokut. To není cesta k vyrovnání se s důsledky koronavirové pandemie.“

Martin Baxa

místopředseda strany
poslanec PČR
předseda regionálního sdružení
primátor