16. prosince 2020

ODS: Neschválení rozpočtu je Babišovo fiasko, existuje ještě vůbec vláda?

(www.ods.cz) Neschválením rozpočtu splaskla podle ODS bublina Andreje Babiše, jako veleschopného manažera. Podle občanských demokratů není ani jasné, zda má ČR ještě vůbec vládu. ODS také zopakovala, že se nechystá rozpočet podpořit.

„Neschválení rozpočtu je odpovědností koalice a selháním premiéra Babiše. Je to další zářný příklad neschopnosti předsedy vlády. V období, kdy země potřebuje především stabilitu a plné soustředění na boj s covidem-19, jsme bohužel v absurdním politickém vzduchoprázdnu, kde není jisté ani to, zda máme vládu pouze na papíře, nebo i v realitě,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka. 

„Občanští demokraté nemohou v žádném případě podpořit takto špatně navržený rozpočet, což jsme avizovali dlouhodobě. Nemůžeme akceptovat nejen astronomický schodek, ale hlavně strukturu rozpočtu, která zapomíná na investice a podporuje bobtnání státního aparátu. Pokud nebude rozpočet schválen a Česká republika se dostane do rozpočtového provizoria, není to vina nikoho jiného, než předsedy vlády Andreje Babiše a ministryně financí Aleny Schillerové. Definitivně tak splaskla bublina Andreje Babiše jako nejschopnějšího manažera, kterého tato země kdy poznala,“ dodává místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.