21. září 2020

Dnes Vojtěch, 3. října Babiš?

(www.zdeneknytra.cz) Adam Vojtěch určitě nebyl dobrý ministr zdravotnictví a je dobře, že ve funkci končí. Je otázkou, zda je rezignace opravdu dobrovolná, nebo pan premiér tahá za záchrannou brzdu. To ale není podstatné. Je to totiž Andrej Babiš, který nese největší politickou odpovědnost za současný stav.

Statistici dávají k dispozici čísla a predikce, epidemiologové navrhují opatření, ale rozhoduje Andrej Babiš, často proti radám těchto odborníků. Podle marketingu a toho, co bude pro preference a volební výsledek hnutí ANO 2011 výhodné, co bude podporovat obraz Andreje Babiše jako toho, který je nejlepší na celé planetě.

I kdyby byl ministrem zdravotnictví ten největší odborník, jakého si umíme představit, tak by měl pod naším panem premiérem smůlu, protože Andrej Babiš ví vše nejlíp, a tak i činí „pro blaho nás všech“.

My všichni máme ideální příležitost zhodnotit činnost Andreje Babiše při nastávajících volbách do krajů a třetiny Senátu. Dejme mu vědět, že už máme opravdu dost toho lhaní, oblbování a argumentace čísly, která se mu právě hodí, dost arogance a nebojím se říct přímo neumětelství, se kterým řídí tento stát. Udělejme z nadcházejících voleb referendum o Andreji Babišovi a jeho vládě!

Zdeněk Nytra

1. místopředseda senátorského klubu ODS
radní statutárního města