2. listopadu 2011

Cestu do Řecka dláždil Bohuslav Sobotka, naše vláda na ní postaví pevnou zeď

Česká republika potřebuje, abychom schválili reformní zákony, a sociální demokraté ani komunisté nám v tom nezabrání. Tak reagoval předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura na obstrukce, kterými opozice zablokovala práci Poslanecké sněmovny během včerejšího dne a v noci na dnešek.

 
Upozornil přitom, že na rozdíl od koaličních poslanců, kterých byla během jednání několikanásobná převaha, chyběli nejen poslanci, ale také všichni senátoři za ČSSD, kteří měli na půdě sněmovny hájit stanovisko Senátu. „Projednávání se neúčastnil dokonce ani senátor, který je zpravodajem novely zákona o stavebním spoření. Jeho nepřítomnost při jednání je bezprecedentní,“ komentoval průběh jednání Stanjura.
 
Ocenil zároveň práci žen ve vedení sněmovny, které její jednání až do časných ranních hodin řídily. Připomněl také, že premiér a předseda ODS Petr Nečas jako vůdce koaliční většiny strávil s koaličními poslanci ve sněmovně celé noční jednání, na rozdíl od předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který se před včerejší půlnocí z Poslanecké sněmovny vytratil.
 
Ostře se také ohradil proti včerejšímu výroku předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, který prohlásil, že reformní zákony přibližují Českou republiku ke kritické řecké krizi. „Je to nehorázná lež z úst člověka, který v době rekordního šestiprocentního hospodářského růstu zadlužil rozpočet České republiky více než 100 miliardami ročně. Jestli někdo dláždil cestu České republiky do Řecka, byl to právě Bohuslav Sobotka coby tehdejší ministr financí. Naše vláda na této cestě naopak postaví pevnou zeď,“ dodal Stanjura.
Ing. Zbyněk Stanjura

předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady
zastupitel statutárního města
krajský zastupitel
předseda poslaneckého klubu PČR