9. září 2020

Usnesení Výkonné rady ODS

(www.ods.cz) Usnesení Výkonné rady ODS

  • VR ODS podporuje návrh na zrušení superhrubé mzdy s určením jedné daňové sazby. Prosazujeme zjednodušení daňového systému a chceme, aby co nejvíce peněz zůstalo lidem v jejich peněženkách. To bude mít příznivější dopad na rozvoj ekonomiky než nabubřelé přerozdělování a rozhazování peněz ze strany vlády.
     
  • VR ODS podporuje návrhy poslanců ODS na podporu podnikatelů a firem v podobě odpuštění sociálního pojištění pro malé firmy a odpuštění minimálních záloh sociálního pojištění pro OSVČ do konce roku 2020.
     
  • VR ODS oceňuje pozitivní dopad cesty Miloše Vystrčila a senátní delegace na Taiwan pro rozvoj vzájemného obchodu, podnikatelské příležitosti pro české firmy a další navýšení taiwanských investic v České republice. Výsledky cesty potvrdily význam Taiwanu jako důležitého obchodního partnera české ekonomiky.
     
  • VR ODS je znepokojena kampaní ze strany Čínské lidové republiky, vedené mj. prostřednictvím jejich ministra zahraničí Wanga, proti svébytnému postavení České republiky. Je nepřijatelné, aby cizí stát takto vystupoval proti jakékoliv jiné zemi. VR ODS apeluje na ministra zahraničí Petříčka a vládu, aby od čínské strany požadovali respekt k pozici ČR a aby se nevměšovala do vnitřních záležitostí naší země.
     
  • ODS před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá všechny své členy, příznivce a podporovatele, aby pomohli získat co největší počet hlasů. Chceme odstartovat pozitivní změny v celé republice. Podzimní volební úspěch je důležitý odrazový můstek pro příští rok.