21. srpna 2020

Občanští demokraté si připomněli smutné výročí 21. srpna 1968

(www.ods.cz) Zástupci ODS si připomněli smutné výročí srpna 1968, na pietním aktu u budovy Rozhlasu vystoupil předseda ODS Petr Fiala a předseda Senátu, další zástupci si invazi sovětských vojsk připomněli na nejrůznějších místech ČR.

„V roce 1968 jsme byli okupování vojsky SSSR a jeho satelitů – a celý svět si uvědomil, že žádný komunismus s lidskou tváří nemůže existovat. Nás to stálo dalších 20 let „normalizace“, pokračování zločinného režimu, který si vyžádal řadu obětí a zničených životů. I letos si toto smutné výročí připomínáme u budovy Rozhlasu,“ říká předseda ODS Petr Fiala

„Připomínáme si násilný začátek okupace, která prohloubila morální a ekonomický úpadek naší země. Je to silný moment, který vypovídá o naší minulosti i přítomnosti. Nelze si nevšimnout opakované absence prezidenta republiky, který pokračuje v záměrném bojkotu klíčových momentů naší historie. Nevzpomene na oběti vpádu cizích armád pod vedením Sovětského Svazu do naší země. Nepřipojí se k občanům, neplní svoji roli. S jeho pohrdáním občany i podivným výkonem nejvyšší ústavní funkce se nemohu smířit,“ komentuje dnešní připomínku významného data české moderní historie poslankyně Miroslava Němcová

Štítky: