1. listopadu 2011

Obstrukcemi sociální demokraté otevírají dveře krizi

Na obstrukce má opozice právo. Metody, které dnes zvolila sociální demokracie, jsou ale podle 1. místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové poněkud trapné.

Skutečně jsem nečekala, že bude každý jeden poslanec předčítat své návrhy na změnu programu schůze. Notabene všechny tyto návrhy byly psány jednou rukou a je jasné, že je poslancům sociální demokracie připravoval stejný člověk. Poslanci často ani nevěděli, k jakému tématu jdou mluvit, pouze bylo zřejmé, že dostali za úkol chodit pomalu i mluvit pomalu. Obstrukční metoda, kterou ČSSD zvolila, je proto poněkud trapná. Nakonec je to ale jejich vizitka,“ komentovala průběh dnešního jednání poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Ta je přesvědčená, že lidé v době krize očekávají od politiků rozhodnutí a ne cirkus, jaký dnes předvádí opozice: „Krize kolem nás nečeká, zda se rozkoukáme a budeme mít opatření, která nás od ní alespoň trochu vzdálí, nebo do ní spadneme rovnýma nohama. To, co dnes předvádějí sociální demokraté, je přímý vstup do této krize,“ uvedla Miroslava Němcová, která se zároveň ohradila proti stížnostem opozičních poslanců na postup při schvalování programu schůze. Podle ní se postupovalo v souladu s jednacím řádem, podle něhož předseda dolní komory zařadí zákony vrácené ze Senátu na pořad nejbližší schůze poslanecké sněmovny.

Miroslava Němcová

1. místopředsedkyně strany
předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR

Štítky:
tisková zpráva