17. června 2020

ODS: Do Senátu v Praze 1 bude kandidovat Miroslava Němcová, podpoří ji také TOP 09 a STAN

(www.ods.cz) Společnou kandidátkou ODS a TOP 09 v senátním obvodu č. 27 bude Miroslava Němcová, kterou podpoří také hnutí STAN.

„Do Poslanecké sněmovny jsem vstoupila před 22 lety, nyní mám pocit, že je čas na ‚přestup‘ mezi dolní a horní komorou a rozhodla jsem se kandidovat do Senátu. Chci svoje zkušenosti uplatnit v prostředí, kde panuje jiná atmosféra, jiné vztahy. V senátních volbách se podařilo domluvit spolupráci mezi jednotlivými politickými stranami či uskupeními. Je to odpověď na četné výzvy od občanů, kteří po užší spolupráci demokratických sil již dlouho volají. Ukazuje se, že bez schopnosti postupovat společně nelze ve volbách uspět natolik silně, aby to znamenalo porážku dosavadní vlády a změnu poměrů v České republice,“ říká poslankyně a kandidátka do Senátu Miroslava Němcová.

„Miroslava Němcová je jedna z nevýraznějších politických osobností, mnohokrát ukázala, že je připravena bojovat za svobodu a za právní stát, nebála se postavit těm nejmocnějším: prezidentovi a premiérovi. Takové osobnosti do Senátu patří. Mám proto radost, že Miroslava Němcová do horní komory kandiduje nejen za ODS, ale i za TOP 09 a za Starosty. Opozice dokáže spolupracovat a bránit hodnoty listopadu 1989,“ uvádí předseda ODS Petr Fiala.

„Miroslava Němcová patří mezi nejvýraznější ženy v politice. Je to kandidátka s morálním kreditem, bohatými životními i politickými zkušenostmi. Paní Němcová se navíc nebojí veřejně vystoupit, jsou-li v ohrožení svoboda slova nebo demokratické principy. I proto je podpora její senátní kandidatury pro TOP 09 naprosto přirozená,“ říká předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Miroslava Němcová reprezentuje skutečné demokratické principy, ze kterých neustoupila ani v těch nejdůležitějších chvílích. Takoví lidé jsou dnes ve vrcholné politice potřebnější než kdykoli předtím. Jsem si jistý tím, že v Senátu bude ve svém neúnavném boji proti pozůstatkům totalitního myšlení pokračovat,“ uzavírá předseda STAN Vít Rakušan.