13. června 2020

Hynek Hanza zvítězil v doplňovacích volbách do Senátu

V doplňovacích volbách do Senátu na Teplicku zvítězil Hynek Hanza. Po sečtení všech hlasů získal 57 % hlasů a porazil tak protikandidáta Zdeňka Bergmana. Senátorský klub ODS bude mít tak 19 členů. Hynek Hanza se vzdá postu krajského zastupitele a bude se naplno věnovat funkci senátora a teplického primátora.

Moc Vám všem děkuji za podporu a důvěru, díky níž jste mě zvolili do Senátu Parlamentu ČR. Moje radost z volebního úspěchu je poněkud zkalena tím, v jaké situaci k těmto volbám došlo – my všichni jsme ztratili nesmírně cenného člověka, pana Jaroslava Kuberu, který zde bude velmi chybět. Ze všech sil se budu snažit pokračovat v odkazu Jaroslava Kubery, ve slušné a zodpovědné politice, kterou jsme společně tvořili na teplické radnici. Chci být dobrým senátorem i pro ty z vás, kteří jste podporovali jiné kandidáty,“ říká primátor města Teplice Hynek Hanza.

Blahopřeji Hynkovi Hanzovi k vynikajícímu výsledku! Mám velkou radost. Obhajovat senátorský mandát po jedinečném Jaroslavu Kuberovi bylo obtížné, pan primátor Hanza to dokázal. Moc děkuji našim voličům na Teplicku a všem, kteří na dálku vyjadřovali podporu,“ dodává předseda ODS Petr Fiala.