11. června 2020

25 let čekání, 20 tisíc aut denně. Zástupci občanského sdružení Olbramovice a předseda ODS Petr Fiala a kandidát na hejtmana Martin Kupka symbolicky otevřeli neexistující obchvat zablokovaný firmou ze svěřenského fondu Andreje Babiše

(www.ods.cz) ​​​​​​​25 let usilují obyvatelé středočeských Olbramovic o stavbu obchvatu dlouhého necelých 3,5 km, který by pomohl hlavním tahem na jih rozdělené obci. Před rokem ministerstvo dopravy zrušilo udělené stavební povolení na základě námitky firmy patřící do svěřenského fondu Andreje Babiše. V místě plánovaného obchvatu se sešli zástupci občanského sdružení Olbramovice v čele s Vladimírem Skalákem, předseda ODS Petr Fiala a kandidát na hejtmana za ODS Martin Kupka a symbolicky přestřihli pásku na místě neexistujícího obchvatu.

„Obyvatelům Olbramovic každý den pod okny projedou tisíce aut. Na obchvat obce tu čekají už mnoho let. Naposledy se začátek výstavby zdržel mimo jiné kvůli tomu, že se vůči stavbě vyslovila společnost Imoba, která provozuje nedaleké Čapí hnízdo. Se členy občanského sdružení Olbramovice, které za obchvat obce bojuje už desítky let, jsme proto alespoň symbolicky slavnostně otevřeli neexistující obchvat obce. Snad se konečně místní obyvatelé dočkají, současná situace je neúnosná,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Vláda v uplynulých měsících kopírovala naše návrhy na pomoc lidem a ekonomice a 80 % toho, co bylo uvedeno v praxi, navrhovala ODS o týdny až měsíce dříve. Když jsme pro vládu takto inspirativní, rozhodli jsme se symbolicky otevřít neexistující obchvat a zvýšit tak šanci na jeho skutečné otevření. Věřím, že po říjnových volbách tomu pomůžeme aktivně i z pozice nového vedení Středočeského kraje,“ doplnil Martin Kupka, lídr ODS pro krajské volby ve středních Čechách.