27. února 2020

Jedu za Vámi!

(www.ods.cz) Nedávno jsem psal, že za Vámi brzy přijedu. A stalo se, máme i polepené auto ? a zahájili jsme „Fialovu jízdu“. Moc se mi líbily veřejné diskuze v Lanškrouně a v Havlíčkově Brodě. Jen příště budeme muset sehnat víc židlí, aby se všichni vešli.

Stihli jsme toho hodně. Byl jsem např. v Řeznictví Václava Klátila v Pacově na Vysočině. Václav Klátil dělá výborné uzeniny, také za ně sbírá ceny. Stále mu ale chodí kontroly. Od státu. Když se zeptá, o co jim jde, bezostyšně řeknou, že jsou zaměstnanci pana Babiše. Jenom doufám, že panu Klátilovi nezpůsobí žádné problémy, že jsem ho navštívil. Ano, i to je bohužel u nás dnes možné. To musíme změnit!

Byl jsem se podívat i u dalších živnostníků a v malých firmách. Ti lidé dokážou neskutečné věci. Vybudovat podnikání od nuly. Postupně, krok za krokem, pracují a daří se jim. Pak přijdou socialisté a chtějí zvyšovat daně, protože vidí až ten výsledek, ne práci, která je za ním stojí. Když mluvím právě s těmito malými podnikateli, dává mi to velkou energii a silnou zpětnou vazbu, že politika, kterou v ODS prosazujeme, pomáhá.

Viděl jsem ale i jiné věci: třeba mlékárnu, která patří Agrofertu a která za 3 roky získala na dotacích 54 milionů, takže se jí daří. Přitom na kulturní památky nejsou peníze, i když je Andrej Babiš slíbil. Třeba Larischova vila v Pardubicích, kde nacisté popravovali vlastence. Přitom premiér se před dvěma lety na sociálních sítích pasoval do role milovníka architektury a historie a slíbil její opravu. Jak to dopadlo? Hádáte správně, peníze pak nedal.

Ještě chci říct něco k fotce ze závodního speciálu. Přiznám se, že rád řídím. Mám rád i dlouhé cesty za volantem. Na „Dakar“, kde úspěšně závodí náš člen Tomáš Ouředníček, bych si ale opravdu netroufnul. Posadil mě ale aspoň na místo navigátora. Byl to úžasný zážitek, úplně něco jiného než v televizi ;-).

Na kongresu v lednu jsem slíbil, že do voleb objedu celou zemi 2x, takže další termíny budou přibývat. Vše budu Dám včas vědět, kde budu. Vím, že máte svých povinností a starostí dost, ale budu rád, když se potkáme. Abychom si otevřeně popovídali o tom, co se v naší zemi daří, ale především o tom, CO a hlavně JAK je potřeba zlepšit. Připadá mi totiž, že v médiích je realita hodně zkreslená a stejné je to s různými průzkumy veřejného mínění. Už se na Vás těším.
 

Petr Fiala

předseda ODS

Štítky:
Fialova jízda