19. února 2020

ODS: Novým předsedou Senátu byl zvolen Miloš Vystrčil

(www.ods.cz) ​​​​​​​Novým předsedou horní komory Parlamentu ČR byl zvolen Miloš Vystrčil. V tajné volbě získal 52 ze 76 odevzdaných hlasů.

„Chtěl bych především poděkovat za podporu, které se mi dostalo. Je to pro mě velká čest a moc si toho vážím. Budu se snažit, aby Senát nadále plnil roli ústavní pojistky, roli hlídače exekutivy a funkci jakési kotvy. Senát je instituce, která v případě, když přijde nějaká bouře nebo vichřice, dokáže zajistit, aby Česká republika zůstala na místě a nebyla odsunuta někam do neznáma, nebo dokonce do ztracena. Těším se také na spolupráci s médii, protože vysvětlování, jakou roli a funkci Senát plní, je v této době velmi důležité,“ říká nově zvolený předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Nově zvolenému předsedovi horní komory pogratuloval také předseda ODS Petr Fiala: „Moc gratuluji Miloši Vystrčilovi, který se stal předsedou Senátu, mám z toho velkou radost. Proč je to důležité? Senát je dnes jedinou pojistkou proti zvůli levicové vlády, sněmovní většiny i prezidenta. Miloš Vystrčil je známý svou pracovitostí, odpovědností a čestností. Jsem si jistý, že bude důstojným a skvělým předsedou Senátu.“