14. ledna 2020

ODS: Superhrubá mzda měla být zrušena dávno, pokud nejde o další marketingové cvičení hnutí ANO, návrh podpoříme

(www.ods.cz) Občanští demokraté podporují zrušení superhrubé mzdy, sami již podali příslušný návrh do Poslanecké sněmovny. V období ekonomického růstu jsou podle ODS pro takový krok ideální podmínky.

„Dva roky odmítal předseda vlády zrušit superhrubou mzdu, přestože to má vláda ve svém programovém prohlášení. Přál bych si, aby nynější slova ministryně Schillerové nebyla jen dalším marketingovým cvičením. Pokud by návrh předložila, tak ho podpoříme. Nebo může ANO podpořit ten náš, který už je dávno připraven,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Zrušení superhrubé mzdy je jedním z důležitých programových bodů ODS. V Poslanecké sněmovně jsme v tomto volebním období aktivně přišli s návrhem na zrušení superhrubé mzdy při zachování stávající sazby daně ve výši 15 %, což by lidem přineslo 7% růst čistých příjmů. Rozpočet získá i letos navíc více jak 100 mld. Kč na daních díky ekonomickému růstu, a tak nemůže být problém lidem daně skutečně snížit,“ doplňuje místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Skopeček.