27. srpna 2019

Ministr Kremlík lže ohledně situace na ŘSD

(www.ods.cz) ​​​​​​​Personální destrukce a kompetenční chaos v klíčové státní organizaci Ředitelství silnic a dálnic, na které představitelé ODS opakovaně upozorňovali, pokračuje. Dnešní článek v Hospodářských novinách navíc usvědčuje ministra dopravy Kremlíka ze lži.

„Několikrát jsem nekompetentní kroky ministra Kremlíka na ŘSD v posledních týdnech zmiňoval. Třeba to, že generálního ředitele, kterého po nástupu do funkce jmenoval, odvolal už po třech měsících. Ještě před týdnem mě přitom na svém Facebooku (19. 8.) ministr Kremlík ujišťoval, že v případě pana Kováčika šlo o zdravotní důvody a že se nic vážného na ŘSD neděje. Informace Hospodářských novin ale vypovídají o opaku a potvrzují mé původní obavy,“ říká poslanec a dopravní expert ODS Stanislav Blaha.

ODS vyzývá ministra Kremlíka i premiéra Babiše k okamžité stabilizaci celé situace a k předložení pravdivých informací. Už jednou (v roce 2014, kdy už bylo ministerstvo dopravy v gesci ANO) vedl personální chaos na ŘSD tak daleko, že ŘSD nakonec několik měsíců vedla bývalá mluvčí Agrofertu Soňa Křítková. ODS – v zájmu všech daňových poplatníků a řidičů – nechce, aby se podobná situace opakovala.

Stanislav Blaha

poslanec PČR