8. dubna 2019

Jsme srdcem Evropy, chceme být slyšet!

(www.odsvysocina.cz) Během pondělního dopoledne proběhlo v jihlavské kavárně Paseka setkání kandidátů do evropských voleb za ODS, Evy Decroix a Jana Zahradila, se zástupci podnikatelské i neziskové sféry a dalšími zájemci.

Kromě reakcí na otázky týkající se evropské armády, kvality stavebních materiálů, dotací, nebo jak budou do budoucna zabezpečeny výplaty řidičů kamionů v různých státech EU aj., došlo i na otázku, jakou Evropu vidí samotní kandidáti za ODS.

„Jsem máma, advokátka a podnikatelka. Po zahraničních studiích, během kterých jsem již koketovala s evropským právem a které mi daly životní zkušenost a nadhled, jsem se vrátila s francouzským manželem zpět do České republiky. Evropu tedy žiji každodenně. Chci, aby Evropa byla stejně funkční a spokojené společenství, jako je mé evropské manželství,“ reagovala kandidátka Eva Decroix.

„Zájmem účastníků jihlavského setkání o evropské volby a další fungování EU jsem byl překvapen a potěšen zároveň. Měl jsem dobrý pocit, že většina účastníků přistupuje, podobně jako my, k Evropské unii jako k nástroji, který nám má sloužit a umožnit nám efektivně fungovat na principech vzájemné výhodnosti a co nejlépe si spravovat naši zemi,“ okomentoval jihlavskou besedu lídr kandidátky občanských demokratů do evropských voleb Jan Zahradil.

„Jsem ráda, že jsme se při diskusi dostali i na evropské právo, kterým se také profesně zabývám. Znovu se ukázalo, že naprostá většina lidí má sice k fungování Evropské unie a některým evropským nápadům připomínky, ale zároveň si uvědomují i přednosti, které nám členství v EU dlouhodobě přináší a czexit si neumí ani představit. Tento postoj je velmi podobný pohledu ODS na Evropskou unii a představě o roli, kterou chtějí naši zástupci v Evropském parlamentu prosazovat,“ řekla v návaznosti na ukončenou debatu kandidátka číslo 6 do EP advokátka a podnikatelka Eva Decroix.

„Přijel jsem dnes společně s Janem Zahradilem na Vysočinu podpořit kandidátku ODS do Evropského parlamentu. Číslem šest na ní je Eva Decroix - zkušená advokátka a podnikatelka, která je s Vysočinou silně spojena. Věřím, že občané si jsou vědomi důležitosti letošních voleb do Evropského parlamentu a ocení v nich racionální a konstruktivní přístup ODS. Chceme, aby Česká republika byla v Evropském parlamentu nejen vidět, ale především slyšet. Naším cílem není z EU vystupovat, ale zreformovat ji tak, aby byla dlouhodobě funkční. To je náš hlavní cíl, s nímž jdeme do nadcházejících voleb,” sdělil předseda ODS Petr Fiala.