7. dubna 2019

XTV.cz: Babiš vrací komunisty k moci, aby se udržel v křesle. Když Piráti dostanou šanci něco udělat, tak skutek utek...

(XTV.cz) Rozhovor s první místopředsedkyní ODS Alexandrou Udženija v JB Talk na XTV.cz. „Paní Čaputové bych chtěla pogratulovat, byla zvolena demokraticky a to, jestli jsou pochyby o ní pravdivé nebo ne, ukáže až čas. Nelze to zatím hodnotit. Bývalý prezident Slovenska pan Kiska byl takhle taky zvolený, a když to tak hodnotím, tak se ukázalo, že to byl dobrý prezident,“ usuzuje politička Alexandra Udženija.

Celý rozhovor s Alexandrou Udženija můžete zhlédnout na XTV.cz.

Uveřejnila text, ve kterém upozorňuje na to, že se stáváme obětí nepolitických experimentů: „Těmi experimenty jsem myslela nová uskupení jako Praha sobě a trochu by se do toho dali zahrnout i Piráti, byť jsou na politické scéně delší dobu. Ale vidíme, co se děje teď v Praze se šmírováním přes elektroměry a zjišťováním, jestli byty jsou prázdné. I oni jedou na marketingové vlně,“ tvrdí.
Podle Petra Fialy straší ODS komunisté, kteří se vracejí k moci. „Jde o původní komunisty z KSČM i novodobí z Pirátů. Pan předseda ale narážel spíš na KSČM, která ve volbách získala historicky nejnižší výsledky, ale přesto je u moci, protože podporuje vládu Babiše a je velmi hlasitě slyšet. Pan Babiš musí dělat kompromisy a domlouvat se s nimi, protože by mu jinak neprošly zákony. A když se to nelíbí socialistům, tak sáhne k SPD. Občané by si měli uvědomit, kdo komunisty vrací k moci, je to pan Andrej Babiš a dělá to proto, aby se udržel v premiérském křesle.“

„Pan Novotný v Řeporyjích výrazně uspěl. Nedávno jsem s ním mluvila ohledně jeho výrazů vulgárnějšího typu a slíbil mi, že si na to bude dávat do budoucna pozor. On to svoje komediantství v sobě nezapře, fotky s nahým pozadím byly dřív jeho image, ale teď si je vědom své funkce starosty a uvědomuje si, že si na to bude muset dát pozor. Vždy, když se něco stane, zavolám Novotnému a říkám mu, že se musí začít chovat slušně a on slíbí, že to udělá. ODS nikoho nevylučuje za názory, ODS přistoupila k vyloučení Václava Klause ml. protože řekl, že podpoří proti kandidáta a nebude volit ODS do europarlamentu,“ vysvětluje. ODS podle ní nevylučuje za neslušnost, ale za stranickou neloajalitu.
 

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP