28. března 2019

ODS Středočeský kraj: Vedení kraje by mělo vyložit karty na stůl. Informace, které přinesla TV Seznam, svědčí o netransparentních praktikách

(www.ods.cz) Vedení Středočeského kraje podle TV Seznam najímalo pracovníky, kteří pro kraj za desítky tisíc měsíčně vykonávali nejrůznější – a často pochybné – služby, jako je například monitoring hudebních festivalů. To se nelíbí středočeské ODS, která vyzývá vedení kraje k nápravě.

„Vedení Středočeského kraje skrývá smlouvy s externisty za 5 miliónů korun ročně. Vyzýváme je, aby šlo s kartami na stůl a chovalo se transparentně. Zejména hnutí ANO se přece bije v prsa, že je protikorupční silou. Zatím to vypadá přesně obráceně. Skrývat, na co plynuly veřejné prostředky a co díky nim vzniklo, je naprosto nepřijatelné. Vyzýváme proto vedení Středočeského kraje, aby zveřejnilo smlouvy a zejména výsledky práce zaplacené z veřejných prostředků. Léto je za rohem, jistě všichni rádi zjistíme, kam na hudební festival a jaké byly všechny ty ‚zpětné vazby‘, za které kraj platil,“ uvedl místopředseda ODS Martin Kupka.