13. února 2019

ODS: Vláda devastuje živnostenské podnikání a český venkov

(www.ods.cz) ​​​​​​​Levicová vládní koalice dnes do dalšího čtení protlačila v Poslanecké sněmovně novelu zákona o elektronické evidenci tržeb, která rozšiřuje povinnost EET na řemeslníky. Občanští demokraté dlouhodobě proti EET bojují a považují ji za šikanu našich živnostníků a podnikatelů, kteří jsou přitom pilířem české ekonomiky.

„Venku slyšíme řeči, tady vidíme činy. Andrej Babiš venku vykládá, jak chce pomáhat živnostníkům a podnikatelům. Ve sněmovně jsme dnes viděli, jak je to ve skutečnosti. Místo pomoci jen další kontroly a šikana. To je EET. Toto je skutečná politika hnutí ANO a politika polokomunistické vlády vůči živnostníkům a podnikatelům. EET nepřinesla ani v první vlně žádné výrazné zisky, jen způsobila v řadě obcí problémy z hlediska služeb v podobě zavřených provozoven. Další fáze je ještě mnohem horší a zasáhne jak řemeslníky, tak třeba i lékaře. Řada z nich skončí, zhorší se tak dostupnost služeb. Odnesou to nejen živnostníci a podnikatelé, ale také občané," vysvětluje předseda ODS Petr Fiala.

„Je ostudné, že 30 let po revoluci chodí předseda vlády pro požehnání na ÚV KSČ(M) a tato strana má největší vliv na vládu od revoluce a je spoluzodpovědná za devastaci živnostenského podnikání a také českého venkova. ODS představila 19 opatření na podporu živnostníků a naší snahou bude jim alespoň trochu ulevit po sérii vládních represí,“ dodává předseda poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura.