17. listopadu 2018

ODS: O svobodu lze přijít snadno, proto si musíme 17. listopad připomínat

(www.ods.cz) ​​​​​​​Občanští demokraté si památku 17. listopadu připomněli tradičně na Národní třídě, kde položili kytici zástupci vedení ODS, členové i příznivci strany.

Z osobního hlediska je pro mě nejdůležitější státní svátek právě 17. listopad. Osvobození od komunistické diktatury přineslo svobodu a demokracii. Možnost uskutečnit svá přání, převzít odpovědnost a vzít svůj osud do vlastních rukou. Vrátili jsme se do Evropy, ale také k prosperitě. Většinu života už žiji ve svobodě, stále si ale pamatuji na totalitní režim. Člověk si velmi rychle zvykne na všechno, co má a začne to považovat za samozřejmé. Proto si musíme připomínat, co se dělo před rokem 1989, a jak snadné je o svobodu přijít,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

Jsou hodnoty, za které bychom měli bojovat za každou cenu. Svoboda a demokracie k nim jednoznačně patří. Nepodléhejme pocitu, že svoboda i demokracie jsou samozřejmostí. Nejsou. Čím víc jsme benevolentní vůči atakům na tyto hodnoty, tím jsme slabší a ohroženější. Neměli bychom na to zapomínat a dnešní státní svátek je nejlepší příležitostí si to společně připomenout,“ doplnila první místopředsedkyně občanských demokratů Alexandra Udženija.