23. října 2018

Ultralevicová maškaráda

(INFO.cz) Maškaráda, přesně tohle slovo se mi vybavilo, když jsem si v minulém týdnu přečetla článek Michala Zlatkovského na serveru iRozhlas.cz s názvem "Když je Babiš menší zlo". V tom článku se pan Zlatkovský zamýšlí nad dilematem "liberálního" voliče, který se rozhoduje mezi ODS a hnutím ANO.

V jeho podání vyhrává hnutí ANO, protože ODS je prý příliš pravicová. Zarazilo mě ale časté používání slova "liberální volič". Jde o klasické zmatení pojmů, jaké můžeme pozorovat v současné době třeba v USA. Zde si levice také přivlastnila slovo "liberální", ovšem používají ho lidé, nad jejichž nápady by kroutil hlavou i nejeden člen KSČM.

Nesvoboda převlečená za svobodu

Liberalismus je politický směr, který stojí na jednoduché myšlence, že svoboda je prioritní politická hodnota. Ne nějaká všeobjímající rovnost, solidárnost založená na bezbřehém rozdávání, nebo snad boj za "lepší" světový řád formou kolektivního vlastnictví, ale obyčejná lidská svoboda. 

Možnost se rozhodovat a nést odpovědnost sám za sebe a své činy. Proč se levicoví aktivisté rozhodli parazitovat zrovna na liberalismu, to je mi záhadou. Jejich nástroje k prosazování jejich (často silně menšinových) názorů jsou totiž vše, jen ne liberální. Agresivní osobní útoky, ostrakizování za názor, ničení soukromého majetku. Nechtějí opačný názor porazit argumenty, natož respektovat, chtějí ho umlčet, pokud možno navždy. 

Soustavně vytváří atmosféru strachu, aby se nositelé opačných názorů báli ten svůj byť jen vyslovit. Razí jednoduché heslo ve stylu, "když nikdo nesmí pochybovat o mé pravdě, mám automaticky pravdu". Vše schováno pod roušku politické a společenské korektnosti a podporu nekonečnému počtu menšin. Nikoliv podpora jednotlivcům, ale podivně definovaným mluvčím menšin, které jakoby mluví za všechny a zásadně vždy proti té "zlé, nevzdělané, nechápající a nemoderní většině". To ale přeci nemá se svobodou nic společného!  

Návrat normálnosti

Ostatně podle posledního velkého průzkumu vědců organizace More in Common osmdesát procent lidí v USA nechce politickou korektnost. Ukázalo se, že stávající podobu korektnosti a společenské falešnosti si přeje jen levicová část její intelektuální elity. Nelíbí se prý 88 procentům indiánů neboli "rodilýchAmeričanů", 87 procentům Hispánců a 82 procentům "asijských Američanů". Vadí jim paradoxně více než bělochům, mezi nimiž ji považuje za problém 79 procent. Na britských ostrovech také velmi sílí hlasy volající po návratu k Thatcherismu, ke svobodě vyjadřování, k tradičním hodnotám evropské společnosti, k normálnosti chcete-li.

Jediná liberálně-konzervativní strana v České republice je a byla ODS. Lidé si to zase začínají uvědomovat právě i pod vlivem globálního levicového korektního šílenství. Možná, že to je i důvod, proč nyní, když se ODS pomalu ale jistě znovu stává přední politickou silou, rozjíždějí levicoví aktivisté místy až hysterickou kampaň o nějakém hnědnutí ODS. 

Možná mají strach, že jim tu maškarádu a faleš s jejich údajným liberalismem zboříme jak domeček z karet. No, bojí se oprávněně.

Tak pán Bůh s námi a zlé pryč

Komentář vyšel na serveru Info.cz

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP