15. října 2018

ODS aneb jistota na pravici

(INFO.cz) Uplynulý týden přinesl druhé kolo senátních voleb a s ním i famózní úspěch ODS. Z 11 senátorů, kteří postoupili do druhého kola, jich uspělo hned 10.

Uplynulý týden přinesl druhé kolo senátních voleb a s ním i famózní úspěch ODS. Z 11 senátorů, kteří postoupili do druhého kola, jich uspělo hned 10. Velmi mě tento úspěch těší. Ráda bych kolegům poblahopřála a hlavně poděkovala voličům za jejich přízeň. Senát je důležitá instituce a pojistka proti libovůli vládnoucí koalice a jsem ráda, že současná vláda, která se opírá o hlasy komunistů, má v Senátu jasnou opozici. ODS totiž ve spolupráci s ostatními demokratickými stranami může zabránit těm nejhorším socialistickým výmyslům a regulacím, které si na občany naše vláda chystá. Celkovou euforii z úspěchu ještě umocňují některé dílčí výsledky jako například úspěch pana senátora Kubery, který je pro mě již něco jako žijící legenda. Klobouk dolů.

Z výsledků letošních komunálních a senátních voleb je patrné, že ODS je zpět v roli hlavní pravicové síly v této zemi a je jedinou reálnou opozicí vůči vládnímu hnutí ANO. Touha lidí po svobodě, férových a jednoduchých pravidlech podnikání, obraně tradičních hodnot, střídmosti ve vydávání zákonů a regulací a rozpočtové odpovědnosti je z voleb patrná. Přesně pro tyto občany je ODS alternativou k ostatním stranám.

Naplňuje mě to optimismem, neboť to vypadá, že by se politice mohl vrátit zpátky její obsah. Znovu by se mohla stát soubojem ideí a myšlenek a ne jen prázdných marketingových frází a ukřičeného aktivismu. To by byla pro všechny občany v naší zemi dobrá zpráva.

Ještě jednou mi tedy dovolte poděkovat všem voličům, podporovatelům i samotným kandidátům za tuhle naději. Teď nás v ODS čeká spousta práce, abychom tu hráz proti levicové vládě a ukřičenému aktivismu postavili co nejpevnější. S vaší podporou na tom budu pracovat v plném nasazení a na tu práci se velmi těším.

Tak pán Bůh s námi a zlé pryč.

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP