5. září 2018

ODS Praha: Město musí fungovat. Splníme očekávání Pražanů

(www.ods.cz/region.prazsky) Měsíc před komunálními volbami představili občanští demokraté svá řešení hlavních problémů metropole. Dostavba obou okruhů, celoměstská parkovací zóna, nové školy, jesle i domovy pro seniory, digitální komfort pro občany a uvolnění ploch pro bytovou výstavbu. To jsou hlavní priority ODS pro život města, které už pět let stagnuje.

„Rozvoj našeho města se v posledních pěti letech úplně zastavil. Praha nefunguje. Prahou se neprojíždí, Prahou se posouvá. Z klíčových tepen se stává jedno velké parkoviště, na jiných místech je ale parkování problém. Lidé musí hledat svůj domov za Prahou, protože neseženou byt. Tento – nebojím se říct – bordel musí skončit,“ vyzval Pražany k razantnímu ukončení pětiletého provizoria ve vedení hlavního města volební lídr občanských demokratů a kandidát na pražského primátora Bohuslav Svoboda.

„Tohle je naše výzva pro všechny Pražany: podpořte nás a my splníme vaše očekávání. Praha bude zase fungující město. Město, ve kterém je radost žít,“ zdůraznil Svoboda, který volební program občanských demokratů pokřtil vodou z Vltavy. „Praha nepotřebuje začátečníky. Primátor nemá co studovat, kudy teče Vltava. ODS má pro Prahu jasný plán a silný program. Politika je řemeslo a my nejsme amatéři. Jsme prověření volbou lidí. Máme fortel, máme zkušenosti. I odvahu rozhodovat.“

„Neschopná koalice udělala z Prahy místo, kde lidé necítí bezpečnou budoucnost. Tak to nejde dál. Nesmíte se tu bát zestárnout, protože místo v domovech pro seniory je luxus. Ani mít děti se strachem, že neseženete jesle, školku nebo školu,“ odmítá politiku dosavadní magistrátní koalice 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija„Podívejte se na městské části, kde vládne ODS. Otevírají se nové domovy pro seniory, nové jesle, školy, školky. Naši starostové svou práci umí. Praha nepotřebuje nakopnout, Praha potřebuje nastartovat.“

„Vedení Prahy totálně selhalo. Kdyby pražské rodiny hospodařily jako hnutí ANO v Praze, byla by rozvodovost stoprocentní. Z Prahy se stal pod vládou koalice otesánek, který sežere tři čtvrtiny svého rozpočtu,“ nesouhlasí s dosavadním hospodařením hlavního města v posledních letech předseda pražské ODS Tomáš Portlík„Pražská ODS má kompetenci, víme, jak Prahu vést. Nezadlužujeme, neprojídáme a investujeme promyšleně. Máme program pro všechny Pražany, kteří chtějí jezdit, bydlet, studovat a pracovat.“

 

10 priorit ODS pro fungující Prahu: 

  1. Zajistíme urychlené dobudování Pražského i Městského okruhu. Nepřipustíme účelové a zbytečné obstrukce, které jejich dobudování brání.
  2. Navrhneme celoměstský systém parkovacích zón. Všichni Pražané budou moci jednoduše zaparkovat všude mimo historické centrum.
  3. Urychlíme výstavbu záchytných P+R parkovišť a multifunkčních parkovacích terminálů propojených s pražskou integrovanou dopravou.
  4. Zajistíme urychlení výstavby trasy metra D, přípravu prodloužení tras A a C a propojíme pražskou a středočeskou integrovanou dopravu.
  5. Vytvoříme podmínky pro rychlejší výstavbu sítí nové generace na území Prahy. Rychlý internet přináší užitek občanům i firmám.
  6. Zjednodušíme komunikaci s úřady pomocí zasílání zpráv o končících úředních lhůtách nebo chytrými formuláři, díky kterým občané a firmy nebudou muset vyplňovat stále stejné údaje.
  7. Nedostatek nových bytů dramaticky zvyšuje cenu bydlení. Proto zjednodušíme a urychlíme schvalování nových ploch pro vlastnické i nájemní bydlení zejména na tzv. brownfieldech.
  8. Vyhledáme a připravíme nové plochy pro školství, kulturu, sport a volný čas. Podpoříme výstavbu nových vysokoškolských kolejí na pozemcích města.
  9. V pražském rozpočtu zastavíme rekordní nárůst běžných výdajů, které se zvyšují na úkor budoucích investic.
  10. Zvýšíme podíl investic na celkových výdajích města a vytvoříme stabilní investiční plán koordinovaný se všemi městskými částmi.

 

Silný program pro fungující Prahu najdete na https://fungujicipraha.cz/download/silny-program-pro-fungujici-prahu.pdf