7. června 2018

ODS Praha: V Praze povede ODS do voleb někdejší primátor Svoboda

(www.ods.cz/region.prazsky) Pražská ODS má za sebou úspěšný volební sněm, na kterém zvolila kompletní kandidátku pro podzimní volby do zastupitelstva hlavního města. Volebním lídrem se stal lékař a někdejší primátor Bohuslav Svoboda. Na druhé místo kandidátky byla zvolena 1. místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija, následovaná předsedou pražské ODS Tomášem Portlíkem.

„Bohuslav Svoboda je symbolem důvěryhodné a cílevědomé politiky založené na jasných hodnotách. Jako někdejší primátor Prahy má velmi precizní představu o problémech našeho města i o tom, jak je řešit. Je to osobnost, která dokáže vést tým, naslouchat a rozhodovat,“ komentuje rozhodnutí 1. místopředsedkyně ODS a dvojka na pražské kandidátce Alexandra Udženija. „Kromě toho si myslím, že Praha prostě potřebuje mít v čele pořádného chlapa.“

„Praha je jako pacient před celkovým kolapsem organismu. A ODS má jediný cíl. My chceme Prahu znovu nastartovat. Praha potřebuje koňskou dávku autentických pravicových řešení,“ vysvětluje volební lídr a někdejší primátor hlavního města Bohuslav Svoboda. „Podařilo se nám sestavit skvělý a úspěšný tým, za kterým je vidět obrovský kus práce na radnicích a v zastupitelstvech. Tým lidí prověřených volbou, kteří Praze rozumí. A já vím, že Pražané budou zase rozumět jim. Společně s nimi chci vrátit Prahu Pražanům.“

„Podařilo se nám domluvit na předvolební spolupráci se Svobodnými, kteří budou mít na naší kandidátce pět zástupců a také s Realisty, kteří budou mít zástupce dva. Chceme tak oslovit pravicové Pražany a dát jim možnost pozitivní volby. Pravici sluší spolupráce, ne vzájemné okopávání kotníků,“ konstatuje předseda pražské ODS Tomáš Portlík.

Mezi prvními patnácti kandidáty jsou kromě Svobody, Udženije a Portlíka také bývalý náměstek ministra financí a odborník na elektronizaci státní správy Zdeněk Zajíček, pražský zastupitel Petr Fifka, starosta Prahy Běchovic Ondřej Martan, starosta Prahy 13 David Vodrážka, starosta Prahy Radotín Karel Hanzlík, pražský předseda Svobodných Tomáš Štampach nebo jejich někdejší republikový místopředseda Jiří Kubíček.

 

Prvních patnáct kandidátů na kandidátce ODS do ZHMP

1. Bohuslav Svoboda (ODS)

2. Alexandra Udženija (ODS)

3. Tomáš Portlík (ODS)

4. Zdeněk Zajíček (ODS)

5. Petr Fifka (ODS)

6. Ondřej Martan (ODS)

7. Jaroslava Janderová (ODS)

8. Jiří Zajac (ODS)

9. David Vodrážka (ODS)

10. Tomáš Štampach (Svobodní)

11. Jakub Stárek (ODS)

12. Martin Sedeke (ODS)

13. Tomáš Kaštovský (ODS)

14. Karel Hanzlík (ODS)

15. Jiří Kubíček (Svobodní)