8. června 2018

Vyzýváme vedení Středočeského kraje, aby zastupitelům předložilo nezačerněnou zprávu o auditu v KSÚS

(www.ods.cz/region.stredocesky) „Po několika měsících, kdy nám paní hejtmanka Pokorná Jermanová slibovala předložení závěrečné zprávy o provedení a výsledcích auditu v Krajské správě a údržbě silnic, jsme ji tento týden dostali. Tato zpráva je ale anonymizovaná v takové míře, že z ní není vůbec nic poznat. Vyzýváme proto ředitele úřadu a hejtmanku kraje, aby zastupitelům předložilo původní, nezačerněnou zprávu,“ říká předseda klubu ODS Tomáš Havlíček.

„Z této zprávy lze vyčíst snad jen závěr, že v KSÚS je vše v pořádku a v souladu se zákonem. Podezřením vyplývajícím z mé zprávy se audit vůbec nezabýval,“ upozorňuje zastupitel Michael Pánek.

„Při přípravě zadávání auditu jsem dostal od vedení kraje slib, že audit bude vycházet ze zjištění tehdejšího předsedy Finančního výboru, což se bohužel nestalo,“ dodává krajský zastupitel a poslanec Martin Kupka.

„Paní hejtmanka si skoro v každém rozhovoru stěžuje, že jsme jako její dřívější koaliční partneři nedrželi slovo. Na tomto příkladu můžeme vidět, že pravda je někde jinde,“ říká krajský zastupitel a poslanec Jan Skopeček.

Klub krajských zastupitelů ODS Středočeského kraje

dokument: audit1 (png)