26. září 2011

22. kongres občanských demokratů proběhne v Letňanech

Za necelý měsíc se v pražských Letňanech sejde 617 delegátů a několik set hostů 22. kongresu ODS. Jeho hlavními tématy budou příprava na krajské volby, programové pilíře ODS a změna stanov.

"Volební kongresy občanských demokratů tradičně střídají kongresy pracovní, zaměřené na program a vnitřní záležitosti strany. Říjnovým kongresem nastartujeme ostrou přípravu na krajské a senátní volby, které nás čekají v příštím roce," říká ke kongresu předseda ODS Petr Nečas.

"Rozpočet letošního kongresu je maximálně úsporný. To je také důvod, proč jsme se rozhodli ho uspořádat v Letňanech," vysvětluje hlavní manažer ODS Jan Kočí.

Jednání kongresu proběhne v sobotu 22. října na výstavišti PVA v pražských Letňanech (Beranových 667, Praha 9 - Letňany, www.pva.cz). Kongres zahájí projev předsedy ODS Petra Nečase. Po schválení procesních záležitostí předstoupí šéf občanských demokratů se zprávou předsedy, následovat budou projevy hostů a zdravice politických partnerů.

Politická diskuse, jejímiž hlavními tématy budou příprava na krajské volby, ideové a programové pilíře ODS a návrh na změnu stanov, proběhne ve dvou blocích od 11 do 13 hod a od 14 do 19:30.

Po 20 hodině by občanští demokraté měli odhlasovat závěrečné usnesení kongresu a ukončit jeho jednání. Čas tiskové konference bude upřesněn v závislosti na průběhu jednání.