11. července 2017

Divil bych se, pokud by si někdo z podnikatelů přál, aby mu ANO komplikovalo život

(Biztweet) Číselný cíl nemáme, výsledek závisí i na tom, jak dopadnou ostatní a kolik stran se do parlamentu nakonec dostane. Jestli se v podzimních volbách ti z voličů, kteří minule experimentovali s jinými stranami, rozhodnou volit opět ODS, a tedy se v tomto smyslu vrátit, budeme pochopitelně také rádi. Předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala v rozhovoru pro Biztweet.

 
Předvolební kampaň je navzdory horkému létu v plném proudu. Jeden ze sloganů, který je vidět na vašich billboardech, zdraví české turisty, zároveň je ovšem pobízí k brzkému návratu. Chcete se v programu zaměřit také na přilákání Čechů žijících v cizině zpátky domů?
 
Slogan „Hezké léto a vraťte se nám“ není součástí hlavní části kampaně. Hlavně přejeme lidem, aby si v rámci možností odpočinuli, a pokud cestují pryč, aby se i bezpečně vrátili. Samozřejmě v tom můžete vidět i jiný význam: Jestli se v podzimních volbách ti z voličů, kteří minule experimentovali s jinými stranami, rozhodnou volit opět ODS, a tedy se v tomto smyslu vrátit, budeme pochopitelně také rádi.
 
ODS se tradičně staví do role propodnikatelské strany. Jak hledíte na záměry mnohých stran podnikatelské daně zvedat?
 
Jsme především ochránci demokracie a svobod, což se týká i podnikání. Zvyšování daní je špatné, ekonomice by to neprospělo a není pro to vůbec žádný důvod. My chceme naopak daňové zatížení snižovat - zaměstnancům, firmám v případě odvodů a všem v podobě jednodušší a nižší DPH.
 
Petr Fiala

předseda strany