27. června 2017

Vláda na vysvědčení v klíčových předmětech propadla

(www.ods.cz)

Dnes jsme zakončili hodnocení vlády, která se tři a půl roku tvářila jako úspěšná. Minulé měsíce potvrdily, že všechno byla jen marketingová bublina. Odpovídá tomu i vysvědčení, které dnes vládě vystavujeme. Výborná byla vláda právě jen ve vlastním marketingu, v podpoře velkých firem a naopak šikaně malých. V daňové politice a v odstraňování byrokracie - tedy oblastech, které se týkají prakticky každého z nás – propadla. Vládní strany selhaly a ANO, ČSSD ani KDU-ČSL se nemohou zbavit své odpovědnosti. Nedovolme na podzim, aby došlo k obnovení stávající koalice, či k ustavení vlády ANO s podporou KSČM. To je reálné nebezpečí, kterému je ODS připravena čelit," zhodnotil vládu předseda ODS Petr Fiala.

Všechny tři vládní strany nesou odpovědnost za současný stav. ČSSD nese přímou odpovědnost za to, že jako strana s premiérem dopustila projídání hospodářského růstu, i za to, že nechala vyrůst a posílit Andreje Babiše navzdory všem jeho aférám. Hnutí ANO nese přímou zodpovědnost za šikanování slušných lidí, za EET, za komplikované vysoké daně a za stále vysoké odvody. Za chabé výsledky prakticky ve všech svých resortech, za zanedbávání obranyschopnosti naší země, za klamání lidí ohledně stavu veřejných financí. KDU-ČSL šla do vlády jako rozumná protiváha. Zklamala ale na plné čáře. Neprosadila nic, ničemu nezabránila a vyjádření pana Bělobrádka, že teď vlastně nemají s ničím nic společného, považuji za trapné. KDU-ČSL se ukázala jako strana, která nikdy nikomu nebude vadit," dodává předseda Poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura.

ODS má zatím za sebou tři fáze kampaně: tvorbu programu se širokou veřejností a odborníky, představení Silného programu pro silné Česko a teď hodnocení vlády, kterému jsme se tento měsíc věnovali jako jediná strana. Ani koblihy, ani pomeranče, ale silný program a jasné a srozumitelné hodnoty jsou naší nabídkou proti pomerančům, mocenským machinacím, koblihám a bezcenný snům,“ vysvětluje místopředseda Martin Kupka.