31. března 2017

Petr Fiala diskutoval s občany Ústeckého kraje o volebním programu ODS

Návštěvou Ústeckého kraje pokračovala ve čtvrtek 30. března jarní tour předsedy ODS Petra Fialy po jednotlivých regionech České republiky. Cílem této cesty s podtitulem „Tvoříme program“ je široká diskuse s veřejností i s odborníky o volebních prioritách ODS pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny.

 
„Ve volbách se chceme zaměřit na čtyři oblasti, které jsou klíčové pro budoucnost naší země. Těmi jsou ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělání a zajištění bezpečnosti našich občanů a naší země. O hlavních prioritách máme jasno. Přesto nechceme, aby náš program vznikal pouze od stolu, na základě doporučení marketingových agentur, jak je tomu u jiných stran. Chceme se nechat inspirovat přímo lidmi a tím, co je skutečně trápí, co chtějí změnit a co od nás očekávají,“ řekl Petr Fiala na veřejné debatě s občany, která se v podvečer uskutečnila v Café Alibi na ústeckém Mírovém náměstí. Zdůraznil přitom, že cílem ODS je zastavit současnou levicově-populistickou vládu a nabídnout silný program pro silnou Českou republiku.
 
Veřejné debatě předcházela diskuse u kulatého stolu s podnikateli a představiteli samospráv z Ústeckého kraje. Obou jednání se spolu s předsedou ODS zúčastnil také dlouholetý místostarosta Litoměřic a lídr kandidátky ODS v Ústeckém kraji pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny Karel Krejza. Ten po jednání uvedl: „Ačkoliv by se mohlo stát, že zájmy a problémy komunálních zastupitelů a podnikatelů jsou odlišné, jeden velmi aktuální problém je spojuje a trápí všechny aktivní občany České republiky. Tím je přemíra byrokracie, papírování a složité administrativy. Stát od nich chce neustále různé výkazy, data a kontrolní hlášení. Lidé pak nemají ani prostor na vlastní práci a na rozvoj svých aktivit. My to chceme změnit. Budeme usilovat o odbourání byrokratických překážek, zrušíme zbytečné agendy a administrativní úkony, zavedeme pravidlo, že každý údaj budou občané státu hlásit pouze jednou. Je na úřednících, aby si informace vzájemně vyměnili.“
 
Návštěvou Ústecka vstoupila tour předsedy ODS do své finální fáze. V příštích dvou týdnech jej čeká ještě návštěva Libereckého a Plzeňského kraje. Ti, kteří se nemohli zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou ideovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.