8. března 2017

Předseda ODS Petr Fiala zavítal do Zlína, kde s občany tvořil volební program strany

(www.ods.cz/region.zlinsky) Ve Zlínském kraji pokračovala v úterý 7. března jarní tour předsedy ODS Petra Fialy po regionech Čech, Moravy a Slezska, jejímž cílem je získat co největší množství podnětů od odborníků i veřejnosti pro tvorbu předvolebního programu ODS. Kampaň ODS s názvem „Tvoříme program“ se i v rámci svého čtvrtého dílu setkala s velkým zájmem občanů, kteří chtěli mluvit o svých problémech a o tom, jaké řešení jim ODS může nabídnout.

„Před letošními volbami jsme se rozhodli pro netradiční přístup. Chceme psát program i s občany, nikoliv jen někde od stolu nebo ve spolupráci s marketingovými agenturami. Chceme dát lidem prostor, aby nám řekli, co je trápí - v práci i v soukromém životě. A chceme, aby měli možnost promluvit do toho, jakou politiku bude ODS v nadcházejících čtyřech letech prosazovat," řekl předseda Fiala na setkání s veřejností, které se včera v podvečer uskutečnilo v kavárně Továrna ve Zlíně. Dále uvedl, že ODS samozřejmě má svou základní představu o programu, kterou chce o podněty veřejnosti rozšířit, a že se bude ve volbách soustředit na čtyři klíčové oblasti: ekonomiku, omezení byrokracie, podporu vzdělání a zajištění bezpečnosti. „Chceme zastavit levicově-populistickou vládu. Chceme, aby se tu lidem žilo lépe a jednodušeji. Nabídneme veřejnosti silný program pro silné Česko,“ zopakoval hlavní volební cíl.

Debata v kavárně navázala na odpolední setkání u kulatého stolu s podnikateli a zástupci významných firem ze Zlínského kraje. Na obou těchto jednáních předsedu Fialu doprovázel čerstvě zvolený lídr kandidátky ODS pro sněmovní volby ve Zlínském kraji a starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

„Jedním z klíčových problémů, které v současnosti trápí podniky nejen ve Zlínském kraji, je nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců na pracovním trhu. Účastníci dnešního setkání - zástupci významných firem - proto kvitovali program ODS na propojení učňovského vzdělávání s praxí přímo ve výrobě," uvedl po setkání s podnikateli Stanislav Blaha. „Stále živý baťovský odkaz říká, že řemeslu se nejlépe naučíte tam, kde jej provozují. Domnívám se, že na to je třeba v co největší míře navázat," doplnil Blaha.

Série výjezdů předsedy ODS Petra Fialy do regionů bude pokračovat 9. března v Karlovarském kraji. V dubnu pak tato tour vyvrcholí závěrečnou programovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.