28. února 2017

Víkendový sjezd ANO s výkony na Oscara

(ECHO24.cz) Předávání letošních Oscarů skončilo v Los Angeles totálním fiaskem. Pořadatelé nejdříve předali cenu za nejlepší film muzikálu La La Land, který ale nevyhrál. Až pak napravili svůj trapný omyl. To nešlo při nejlepší vůli dopředu vymyslet. Jenže scénáristů s fantastickými náměty najdeme dost i u nás doma.

Takovým téměř oscarovým průběhem se vyznačoval i víkendový sjezd hnutí ANO. Ministr financí Andrej Babiš si z něj odnesl ceny za režii, scénář, kameru, střih, výpravu, masky, kostýmy, hudbu, hlavní mužskou roli a vizuální efekty. A také zlatou sošku za vůdcovství, která se ale kvůli velmi neblahým konotacím z minulosti uděluje tajně. Například jeho nápad, že bude zcela libovolně nakládat s kandidátkami do voleb, nemá ve světě obdobu. Pardon má. Momentálně v Severní Koreji u diktátora jménem Kim Čong-un.

„Jsem urputné hovado, mám ten horolezecký gen. Znamená to urputnost,” řekl Babiš ve svém projevu. Ano, s jedním slovem z toho se dá souhlasit. To by mohl být další Oscar za upřímnost.

Ovšem kandidátů na oscarové ceny má ANO daleko víc. Za vedlejší mužskou roli ji určitě někdy získá první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek. Dokáže zahrát cokoli. Kromě Babiše, na to si ještě netroufá. Ostatně už hrál kdysi v dresech Zemědělské strany i ČSSD, tak nové výzvy určitě zvládne.

Z Ameriky přišla i zpráva, že při předávání Oscarů v březnu 2018 budou sloučeny do jedné, hned tři ceny – za vedlejší ženskou roli, cizojazyčný film a původní scénář. Bezprecedentně byla oznámena dopředu i jejich držitelka. Překvapivě je to středočeská hejtmanka a místopředsedkyně ANO Jaroslava Pokorná Jermanová.

Její slova na sjezdu ANO vyrazila dech i nejzkušenějším scénáristům Hollywoodu, vidí v nich obrovský marketingový, umělecký a obchodní potenciál. Jermanová řekla: „Každý máme svou lopatku a myslím si, že úlohou prvního místopředsedy je lopatky u lidí hledat a zapojovat je do týmu, abychom vytvořili velký kolos plný lopatek, který rozproudí zažitou řeku, která si teče líným proudem“.

Fantazie! Nevíte ale někdo, co to znamená?