28. ledna 2017

ODS povede do voleb ve středních Čechách Jan Skopeček

(www.ods.cz/region.stredocesky) Lídrem Občanské demokratické strany do sněmovních voleb bude Jan Skopeček, ekonomický expert ODS a radní Středočeského kraje pro oblast vzdělávání a sportu. Druhé místo na kandidátce patří Veronice Vrecionové, bývalé senátorce a starostce Přezletic, třetí místo Vojtěchu Munzarovi, zastupiteli města Kladna a bývalému náměstkovi ministra životního prostředí, čtvrté poslanci Petru Bendlovi a páté Hynku Fajmonovi, zastupiteli Lysé nad Labem a bývalému dlouholetému poslanci Evropského parlamentu. Rozhodli o tom delegáti středočeské ODS na svém sobotním sněmu v Nymburce.

Česká republika a její občané potřebují po čtyřech letech agrosocialistické vlády jasnou a věcnou pravicovou politiku bránící normální, obyčejné lidi před šmírováním, byrokracií a nejrůznějšími nesmyslnými zákazy. Nikoliv frázemi, ale jasnými návrhy na rušení formulářů a další byrokracie, návrhy na zrušení a snížení daní budeme usilovat o lepší a jednodušší život občanů. Jakmile budu mít příležitost, budu znovu a opakovaně usilovat o snížení sazeb DPH, o zrušení daně z převodu nemovitosti a silniční daně, což jsou návrhy ODS, které vládní koalice zatím blokovala. Budu navrhovat i snížení povinných odvodů ze mzdy, které by přispělo k rychlejšímu růstu mezd,“ dodává Jan Skopeček.

V kampani musíme být mezi lidmi, musí to být v prvé řadě kontaktní kampaň. Musíme otevřeně pojmenovat a řešit konkrétní problémy, které lidi trápí. Na prvním místě jsou to věci, které dělá tato vláda – zasahuje do osobních svobod, do svobody podnikání a tím ničí střední vrstvy, živnostníky, na kterých stojí demokracie. Ty musíme bránit,“ zdůraznila Veronika Vrecionová.

Stát dnes lidem nevěří. Proto jsme neustále kontrolováni, regulováni. Místo toho, aby nám stát sloužil, tak nás chce řídit. To vše útočí na to, v co věříme, a na to, co se snažíme obhajovat: naši svobodu a naši nezávislost. Lidé potřebují jistotu, že se za ně někdo postaví. To musíme být my, ODS,“ říká Vojtěch Munzar.

Postavili jsme tým, který je schopen se vzájemně dobře doplňovat, který je kombinací zkušeností a nových tváří. Jsou před námi výzvy k boji o obhajování svobody jednotlivce, obhajování šance pro aktivní lidi žít bez administrativní buzerace,“ říká Petr Bendl.

Česká republika potřebuje aktivnější vládu, která bude schopná realizovat velké infrastrukturní investice, které ve středních Čechách chybí. Mám na mysli především veškeré dosud chybějící částí obchvatu Prahy, kde současná vláda fatálně selhala. Střední Čechy si zaslouží lepší veřejnou dopravu, nové obchvaty měst a kvalitní železniční síť,“ doplňuje Hynek Fajmon.