3. října 2016

EET bude otravovat a ničit i část podnikání na internetu

Zbývá pár týdnu do spuštění EET a všichni se nestačíme divit, co všechno to postihne a negativně ovlivní.

Česká republika má jeden celosvětový prim, a sice v provozování e-shopů na hlavu. Česká podnikavost si v tomto segmentu našla své místo, kdy si mnozí z nás ve volném čase přivydělávají prodejem nejrůznějšího zboží přes internet.

Elektronická evidence tržeb je však postihne taky. Bohužel. Pokud platba neprobíhá pouze převodem na účet, tak se EET prakticky nedá vyhnout.

Co hůř, celý proces je mnohem náročnější než v případě hospůdky, protože na internetu se často mění objednávky, což vyžaduje tzv. opravné hlášení, musí se vystavovat zálohová faktura, účtenka musí odejít po platbě hned, systém žádá sofistikovanější, a tím pádem dražší webové stránky a celkově se celý proces komplikuje.

Ve výsledku všichni, co si chtějí přivydělat, například o víkendu něco ručně vyrábějí a po večerech po práci rozesílají zákazníkům, se na to prostě vykašlou.

Jsem přesvdědčena, že všechno tohle je záměr s cílem zlikvidovat konkurenci v podobě těch nejmenších a zároveň dlouhodobě znechutit lidem cokoliv samostatně podnikat. EET je teprve vrchol ledovce!

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení