19. září 2016

Praha se v otázce dopravy chová arogantně, hejtman Petera pouze přihlíží

ODS považuje krok primátorky Prahy Adriany Krnáčové, která neumožnila vystoupení hejtmana Středočeského kraje na nedávném jednání pražských radních, za neuvěřitelně arogantní. Faktický krach jednání ohledně zákazu vjezdu kamionů nad 12 metrů do hlavního města je další špatnou zprávou pro všechny obyvatele Středočeského kraje. Na základě iniciativy ODS zařadil dnes hejtman na jednání krajského zastupitelstva tři nové body, a to otázku parkovacích zón, zákazu vjezdu kamionů a řešení situace v bývalém vojenském prostoru u Milovic.


„Opakovaně se ukazuje, že pan hejtman Petera bohužel není schopen postavit se svým kolegům v Praze a cokoliv vyjednat v zájmu občanů, jejichž zájmy zastupuje. Příslib náměstka Dolínka, stranického kolegy hejtmana Petery, že Středočeský kraj bude moci jako první připomínkovat materiál týkající se zákazu vjezdu kamionů, je mimořádně pokryteckým gestem. Ve skutečnosti to nic neřeší a kraj tak i nadále čelí nebezpečí kamionové invaze,“ říká kandidát na hejtmana a starosta středočeské Líbeznice Martin Kupka.

ODS proto navrhne usnesení zastupitelstva, které by hejtmanu Peterovi dalo silný mandát jednat s vedením hlavního města Prahy v zájmu reálných řešení, která pomohou obyvatelům Prahy i Středočeského kraje. Poprázdninový provoz na středočeských silnicích totiž ukazuje, že doprava směrem do Prahy kolabuje a zákaz vjezdu kamionů by vše jen zkomplikoval.

Předseda středočeské ODS a krajský zastupitel Jan Skopeček k tomu říká: „Vedení Prahy bohužel dělá všechno proto, aby lidem žijícím ve Středočeském kraji dokázalo, jak s nimi pohrdá. Je pouze smutným faktem, že vedení našeho kraje není schopno na takový projev arogance zareagovat, pouze vždy sklapne podpatky a čeká, co se bude dít. Hrajeme bohužel druhé housle.“