21. srpna 2016

„Happening“ extremistů na Staroměstském náměstí je nepřijatelný. Primátorka Krnáčová a ministr vnitra mají co vysvětlovat

Extremisté jsou nebezpeční a mají hloupé nápady. Stát je nesmí nechat ohrožovat bezpečnost občanů. Nedělní „happening“ Iniciativy Martina Konvičky na Staroměstském náměstí je naprosto nepřijatelný a jen shodou okolností neskončil mnohem hůř.

V centru Prahy za asistence policie (!) stříleli lidé hrající si na radikální islamisty slepými náboji. Co by se stalo, kdyby někdo v panice reagoval střelbou ostrými náboji? Je na primátorce hlavního města Adrianě Krnáčové a ministrovi vnitra Milanu Chovancovi, aby vysvětlili, jak se něco takového mohlo stát. Kdo za to nese odpovědnost?

Stejně tak by mě zajímalo, co na celou akci říkají předsedové ČSSD a ANO Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš, kteří se poslední dva měsíce hádají o reformu policie a poškozují tak její pověst a důvěru veřejnosti. Není možné, aby se něco takového odehrávalo v centru města a s povolením magistrátu, a aby policie přihlížela podobným extremistickým akcím.

prof. Petr Fiala

předseda strany