17. srpna 2016

Uklidím ten svinčík

7 pro život užitečných změn, které hodlám vaším jménem prosadit

1. Stát má být vstřícný, sloužit a obsluhovat, nikoliv obtěžovat

STOP papírování, fízlování, šikaně a svazování životů lidí

Elektronická evidence tržeb, kontrolní hlášení k DPH, tisíce dalších povinností, regulací, zákazů a příkazů. Stát selhává. Místo toho, aby důrazně a adresně postihoval ty nepoctivé, plošně zatěžuje novými administrativními a byrokratickými povinnostmi, které komplikují život poctivým podnikatelům. Připravuje nás o svobody, svazuje a snaží se získat kontrolu nad našimi životy. Přispěji k odplevelení našeho právního řádu. Zjednodušme to! Na úřadech vyřizování povinností snadno a rychle, rozšíření služeb přes internet.

 

2. Jsou to podnikatelé, kteří dávají lidem práci

STOP označování zaměstnavatelů za nepřátele a zastavme řízení státu odborářskými bossy

Odborářští bossové v čele s Josefem Středulou se dostali k moci a stali se čtvrtou koaliční stranou této vlády. Jejich moc a zpátečnická rétorika je velmi nebezpečná: zaměstnavatelé jsou pro ně nepřátelé pracujícího lidu a musí za každou cenu trpět. Vláda jim jde až příliš na ruku a za jejího tichého souhlasu si odborářská lobby diktuje, co se jí zamane – kolik mají podnikatelé vyplácet na minimální mzdě nebo jak má vypadat zákoník práce atd. Odborářští bossové frustrovaní zmenšujícím se počtem oveček v jejich řadách svými agresivními kroky škodí nejen zaměstnavatelům, ale i zaměstnancům. Odborář, který lidem škodí, u mne nenajde zastání!

 

3. Rozumné daně a jejich účelné směřování tam, kam je potřeba

STOP vyhazování miliard z našich daní okny

Nacházíme se v období hospodářského růstu, ale státní kasa je stále prázdná a stát se nadále zadlužuje. Není divu! Počet státních úředníků dramaticky roste o tisíce lidí a daňové poplatníky to stojí miliardy korun ročně. Přitom v drtivé většině mají noví úředníci na starost regulaci našich životů a podnikání v ČR. Místo toho, aby stát splatil dluhy, vláda projídá budoucnost našich dětí a vnoučat. Evropské dotace směřují na soukromé golfové resorty místo toho, aby se z nich stavěly veřejně prospěšné stavby, jako jsou silnice nebo nemocnice. Je to selhání státu. Prosazuji štíhlý a efektivní stát, ne bobtnající a peníze nesprávně směřující stát.

 

4. Důstojné stáří a lepší zdravotní péče

STOP zneužívání důvěry seniorů

Socialistické vlády zavedly pochybnou praxi jednorázového zvyšování důchodů. Seniory peníze navíc potěší. Pomohl jim ale takový přístup, aby konečně nežili v bídě a ubíjející samotě? V žádném případě se nedočkali důstojného stáří! Prosazuji aktivní péči o seniory přímo v jejich domovech. Docházet by za nimi měl zdravotnicky vyškolený personál, protože starší lidé ocení, když si mohou s někým popovídat, když jim někdo zařídí nákup léků a potravin a zajistí za ně řadu činností, aby nemuseli stále docházet na úřady či za lékaři do poliklinik a nemocnic. Prosazuji, aby nejen senioři, ale všichni občané měli jasné informace o tom, co všechno obnáší jejich zdravotní pojištění a aby si mohli připlatit pojištění v rizikových nemocech, aby se nestalo, že nedostanou péči, kterou potřebují.

 

5. Skutečná podpora rodin s dětmi

STOP černým pasažérům sociálního systému

Mít děti je pro rodiče dnes existenční otázka. Přitom malé dětské skupiny a podnikové školky pomůžou mladým rodinám více než jen mrzká sleva na dani z příjmu. Navrhuji také zrovnoprávnění zaměstnavatelů a zaměstnanců v zákoníku práce a vyšší flexibilitu práce, v konečném důsledku pomůže zaměstnavatelům a jejich zaměstnancům upravovat si pracovní život, který jim v daném období života vyhovuje. Není také tajemstvím, že černí pasažéři solidárnímu systému pouští žilou místo toho, aby dávky směřovaly jen potřebným. S takovou praxí hodlám s vaší pomocí bojovat tak, aby směřovaly jen potřebným.

 

6. Abychom se nemuseli bát. Bezpečný stát a dobré místo pro život

STOP lžím o migraci uprchlíků

Pomáhat rodinám, které musí kvůli válce opustit své domovy, je pro mne otázka cti a lidskosti. I nám se může něco podobného přihodit. Odmítám ale nekontrolovanou migraci uprchlíků a Angelou Merkelovou organizované přerozdělovací kvóty pro uprchlíky. Občané naší země mají mít právo rozhodovat o svém životě a k tomu potřebují úplné a nezkreslené informace. Nehodlám ohrozit bezpečnost mé rodiny tím, že se budou bezhlavě přijímat k nám lidé, kteří pomoc nepotřebují a chtějí pouze zneužívat naší solidarity, důvěry a naší pomocné ruky, či dokonce ohrožovat bezpečí mé rodiny. Podporuji efektivní navrácení nelegálních migrantů a pomoc jen těm, kteří skutečně potřebují naši pomoc.

 

7. Střízlivý pohled na svět a používání zdravého rozumu

STOP populistům, aby se dostali nebo udrželi u moci

Děkuji mamince a tatínkovi, že mě vedli k poctivé práci, slušnosti a používání zdravého rozumu. Při mých jednáních se  členy vlády, vysokými úředníky na ministerstvech a legislativci jsem šokovaná, když někteří pracují jen tak, aby měli ten nejlepší mediální ohlas a zavděčili se nehledě na to, co je správné a co jim říká selský rozum. Nebuďme ovce a nenaslouchejme prospěchářům a jejich utopickým slibům, strašení a radikálním řešením, které poškodí naše životy a životy našich blízkých. Obzvlášť v Senátu jsou zapotřebí lidé, kteří čerpají ze svých zkušeností a praktického života.

 

Přesvědčte se! Přijdu za Vámi a sdělte mi své problémy a podělte se se mnou o své zkušenosti.

 

PŘIJĎTE K SENÁTNÍM VOLBÁM. MÁ TO SMYSL!

 

Irena Bartoňová Pálková
kandidátka do Senátu
volební obvod č. 22