13. června 2016

Rozvoj sítí nové generace se znovu odkládá

Ministr Mládek dnes oznámil, že klíčový dokument pro další rozvoj sítí nové generace do konce června vládě nepředloží, jak před časem slíbil. Odklad si vyžádal do podzimu.

 
„Volal jsem po tom, aby Národní plán rozvoje sítí nové generace vycházel z přesné analýzy současného stavu. Ta vznikla teprve teď. Stát musí vědět, kde ho tlačí pata a kde naopak vážný problém není, aby dobře nastavil strategii. Zásadní skluz v přípravě strategie způsobilo zbytečné dohadovaní mezi rezorty průmyslu a vnitra,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.
 
Odklad na druhou stranu dává naději, že dokument bude vycházet z přesnějších údajů a do diskuse nad finálními závěry se bude moci zapojit samotný průmysl a také Hospodářská komora ČR. „Pohybujeme se v oblasti, kde už dnes existuje konkurenční prostředí a nový dokument by je neměl udusit, ale naopak posílit. Velká část odborných a fundovaných názorů na možnosti rozvoje sítí nové generace vychází samozřejmě především od samotných podnikatelů a firem v oboru,“ doplňuje Martin Kupka.