28. dubna 2016

ODS: Máme řešení migrační krize

Občanští demokraté představili konkrétní řešení migrační krize.

„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Je nutné zřídit hotspoty v Severní Africe, zvýšit tresty za převaděčství, stejně jako vést informační kampaň v zemích původu imigrantů,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.

„Ti, kteří k nám přicházejí z jiných kultur, musí respektovat naše hodnoty. Trvejme na důsledné integraci imigrantů! Ti musí prokázat znalost českého jazyka a naší historie. Nesmíme dovolit, aby stále více kompetencí přebíral Brusel. Jsme suverénní země, proto odmítněme kvóty na přerozdělování imigrantů! Stejně tak máme právo rozhodnout, komu udělíme azyl. Musíme udělat maximum, aby naše země zůstala svobodná a bezpečná,“ uvedl místopředseda ODS Martin Kupka.

„Pokud by některé státy uzavřely hranici, do České republiky by mohli proudit ilegální imigranti. Musíme se proto připravit na možné uzavření hranic. S tím souvisí i zlepšení práce českých tajných služeb a poskytování jen dočasného azylu. Stejně tak musí být zpřísněna možnost slučování rodin. Důsledná integrace a identifikace opravdových uprchlíků zabrání vzniku ghett, která vidíme v mnoha evropských městech,“ uvedl kandidát ODS na hejtmana v Královéhradeckém kraji Martin Červíček.