1. září 2015

Vyjádření k zahájení soudního řízení v kauze Opencard

Vyjádření Bohuslava Svobody k zahájení soudního řízení v kauze Opencard.

 
1. Obžaloba je účelová a má jediný cíl - zdiskreditovat ty, kteří se pokusili vnést do systému v Praze nějaký řád. Někoho, kdo si dovolil vztáhnout ruku na dopravní podnik. Stále ještě věřím v právní stát a tím pádem i v to, že budeme obžaloby zproštěni. Nepřipouštím si, že by nezávislý soud mohl rozhodnout jinak.
 
2. Pokud bude i nadále docházet k tomu, že soudy budou neustále zpochybňovat rozhodnutí volených komunálních politiků, považuji to za cestu do pekel, která zdestruuje českou demokracii.
 
3. Z nejasných a nepochopitelných důvodů rozhodl Vrchní soud v Praze, že trestní řízení, které je proti mně vedeno v kauze Opencard, nemá nadále projednávat senát pod vedením předsedy JUDr. Petra Nováka. Proti takovému postupu Vrchního soudu jsem podal ústavní stížnost. Podle mého názoru jde o zásah do mého práva na zákonného soudce dle čl. 38 Listiny základních práv a svobod, který říká, že: „Nikdo nesmí být odňat svému zákonnému soudci“. To, co Vrchní soud udělal, je naprosto nezvyklý a nezdůvodněný postup, který jednoznačně porušuje principy našeho práva.
Doc.MUDr. Bohuslav Svoboda, CSc.

poslanec PČR
zastupitel statutárního města
zastupitel