15. září 2022

Rádio Z: Je čas, aby se na magistrát vrátila snaha o slušné jednání

(Radio ZET) „Už jsem Prahu jednou vedl. Je to věc, kterou do určité míry znám. Za tu dobu, co je od roku 2013 Praha vedena současnými koalicemi, úplně se zastavila. Všechno, co jsme připravovali a co se budovalo, přestalo existovat, nic nového v Praze nepřibylo,” konstatuje ve Volebním interview Rádia Zet a názorového webu INFO.CZ bývalý primátor a volební lídr koalice SPOLU v Praze Bohuslav Svoboda.

Celý rozhovor s Bohuslavem Svobodou si můžete poslechnout na Rádiu Z.

Primátorem hlavního města Prahy byl Svoboda už v letech 2010 až 2013. „Život Prahy se vlastně zastavil, dneska funguje na takových 30 procent. V medicínské praxi je třicetiprocentní funkce už na resuscitaci. Proto si myslím, že je čas, abych se pokusil do toho křesla vrátit,” říká Bohuslav Svoboda /SPOLU/. „Jednak jsem řadu věcí rozdělal a nestačil dodělat a jsou stále akutní. Jsou to věci jako dovyjasnění činnosti dopravního podniku, věci týkající se okruhu a jeho budování, všechno to je docela dobře známé. Jednak máme na magistrátě vůbec největší kauzu, co tady kdy byla. Je to doba, kdy je čas, aby se na magistrát vrátila snaha o slušné jednání.”

V čem by se nejvíc lišil od současného vedení magistrátu? „Jsem člověk, který komunikuje. S pacienty také musím hovořit, protože dobrá anamnéza je víc než polovina diagnózy. Současné vedení Prahy nekomunikuje, funguje systémem nařízení a rozhodnutí, připomínková řízení jsou formální,” myslí si Svoboda. „První a zásadní, co bych chtěl na magistrát přinést, je komunikace se starosty jednotlivých pražských částí. Každá městská část je samostatný celek a je potřeba k nim přistupovat tak, jak je to potřeba.”

Bohuslav Svoboda

kandidát na pražského primátora
poslanec PČR
předseda výboru pro zdravotnictví PS PČR