26. září 2021

V Kunovicích vyrábějí letadla

(www.ods.cz) Zbyněk Stanjura v rámci své tour s názvem Stanjura jede do října navštíví 100 podnikatelů a živnostníků, kteří každý den bojují a navzdory vládě, která jim hází klacky pod nohy, se nevzdávají. Protože právě oni jsou pilířem a tahounem české ekonomiky. Chce s nimi mluvit o tom, co je trápí, jaké problémy řeší a co potřebují. Chce slyšet jejich příběhy. Tentokrát se zastavil v Kunovicích.

„V Kunovicích vyrábějí letadla. Pan Milan Bříštěla od mala trávil čas raději v dílně než třeba u televize, na střední škole stavěl z aut malotraktory. Nejprve s kolegy objížděli letiště a dělali servis, ale od roku 2009 se rozhodli stavět letadla. Ale ne průměrná letadla, jejich cílem bylo vždy dělat to nejlepší ve své kategorii. Dnes mají více objednávek, než je jejich kapacita, a tak nestíhají vyrábět. Je to příběh se šťastným koncem, kéž by takových bylo víc!“ říká k návštěvě ve firmě BRM Aero Zbyněk Stanjura.