MUDr. Jan Procházka

Povolání: Lékař , odbornost Úrazová a všeobecná chirurgie
*1960

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narodil jsem se 31.10. 1960 v Ústí nad Labem. Po ukončení ústeckého gymnázia jsem vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze. V roce 1986 jsem se s rodinou přestěhoval do Jihlavy, kde jsem nastoupil jako sekundární lékař na oddělení chirurgie v Nemocnici Jihlava. V období 2001-2017 jsem bylprimářem oddělení úrazové chirurgie. V období 2004 - 2008 jsem pracoval ve vedení Nemocnice Jihlava p .o. jako náměstek pro léčebnou péči a asi rok a půl jako zastupující ředitel.

Poslední 2 roky pracuji na chirurgickém oddělemní nemocnice v Havlíčkově brodě.

Od roku 2004 jsem členem republikového výboru společnosti pro úrazovou chirurgii, kde je mým úkolem podílet se na vytváření koncepce oboru v rámci ČR a hlavním úkolem je ekonomika oboru a vztahy k zdravotním pojišťovnám. Od roku 2003 jsem členem ODS a  7.rokem jsem členem zdravotní komise rady kraje za ODS, která má úkol podílet se na koncepci zdravotnictví v Kraji Vysočina. V posední voelbním období jsem místopředsedou.

Kromě veřejného sektoru ve zdravotnictví mám zkušenosti i s privátním sektorem, protože jsem zároveň členem společnosti, která letos již 23 let ve spolupráci s Městským úřadem v Telči provozuje privátní polikliniku právě v Telči, kde zároveň provozuji i chirurgickou ambulanci. Vedení této společnosti jsem předal v roce 2001, protože jsem nastupoval do vedoucí funkce ve veřejném sektoru a byla to podmínka zaměstnavatele.

Mou hlavní zálibou je sport, a to lyžování, plavání, cyklistika a hlavně sportovní střelba. Rád cestuji.

 

Mám zkušenosti v oblasti jak veřejného tak privátního zdravotnictví, které mě opravňují být politickým i odborným garantem při vytváření koncepce zdravotního plánu Kraje vysočina.