Matyáš Charvát

*1988

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Matyáš je jihomoravským rodákem. Jeho dosavadní život je s tímto krajem spojen na 100%. Narodil se ve Valticích, studoval v Ratíškovicích a Břeclavi, sportoval v Hodoníně a vysokou školu absolvoval v Brně. Bydlí nedaleko Brna v obci Mokrá-Horákov.

Pracuje ve finančním byznysu, ve kterém vede klientské a legislativní projekty. Matyáš vystudoval finance na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde také jako externista přednáší talentovaným studentům. V rámci své pracovní činnosti založil odborné pojišťovací fórum, jehož byl současně několik let leader&speaker. Podílí se také na legislativní tvorbě v ČR - je garantem expertní skupiny Mladých občanských demokratů pro Senátorský klub ODS.

Je ženatý, společně s manželkou Barbarou vychovávají své tři syny. Matyáš miluje svou rodinu a službu lidem. Má rád i sport, byl atletickým reprezentantem. Jeho zálibou je leadership, je pravidelným účastníkem Global Leadership Summitu. Matyáš je křesťan, je současně členem Apoštolské církve v Brně. Působení v politice bere jako poslání s plnou odpovědností ke službě lidem a národním zájmům.

Rozlišuje důsledně mezi komunálními a celostátními támaty. V obci, kde bydlí, podporuje například další rozvoj v budování a modernizaci občanské vybavenosti 21. století, hydroretenční projekty, nadstandardní péči o seniory, individuální výstavbu rodinných domů a větší aktivitu a sebevědomí obecního úřadu při vyjednávání s byznysmeny, politiky a úředníky.

Matyáš je podporovatelem tradiční rodiny tvořené mužem a ženou. Na celostátní úrovni vnímá potřebu již provždy vyřešit otázku nutných reforem, a proto prosazuje vznik pracovních skupin napříč politickým spektrem pro hledání udržitelného řešení v jednotlivých konkrétních parametrech školské, zdravotní, daňové a penzijní reformy.