Ing. Matyáš Charvát

Povolání: legislativní a finanční expert
*1988

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Matyáš je jihomoravským rodákem. Jeho dosavadní život je s tímto krajem spojen na 100%. Narodil se ve Valticích, studoval v Ratíškovicích a Břeclavi, sportoval v Hodoníně a vysokou školu absolvoval v Brně. Bydlí nedaleko Brna v obci Mokrá-Horákov, kde je od roku 2022 starostou obce.

Do veřejné funkce přišel z finančního byznysu, ve kterém vedl klientské a legislativní projekty. Vystudoval finance na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně, kde také jako externista přednáší talentovaným studentům. Od roku 2021 je členem prezídia Asociace českých pojišťovacích makléřů.

Je ženatý, společně s manželkou Barbarou vychovávají své tři syny. Matyáš miluje svou rodinu a službu lidem. Má rád i sport, byl atletickým reprezentantem. Jeho zálibou je leadership, je pravidelným účastníkem Global Leadership Summitu. Matyáš je křesťan. Působení v politice bere jako poslání s plnou odpovědností ke službě lidem a národním zájmům.

Rozlišuje důsledně mezi komunálními a celostátními támaty. V obci, kde bydlí, podporuje například další rozvoj v budování a modernizaci občanské vybavenosti 21. století. Na celostátní úrovni vnímá potřebu již provždy vyřešit otázku nutných ekonomických reforem, a proto prosazuje vznik pracovních skupin napříč politickým spektrem pro hledání udržitelného řešení v jednotlivých konkrétních parametrech školské, zdravotní, daňové a penzijní reformy.