8. srpna 2020

Rádio Impuls: Při karanténě bych volil z auta

(Rádio Impuls) Místopředseda ODS Martin Kupka je fanouškem drive-in voleb. V rozhovoru pro Rádio Impuls ale řekl, že vítá i ostatní možnosti hlasování z karantény.

Celý rozhovor s Martinem Kupkou si můžete poslechnout na Rádiu Impuls.

On sám by ale na podzim při případné izolaci využil právě možnost odevzdat hlas z automobilu. „Abych zbytečně nezatěžoval mobilní volební komisi, tak bych se pokusil využít právě té volební místnosti drive-in a hlasoval z auta.“

Řada přišla také na téma superhrubé mzdy. Premiér Andrej Babiš ve svém víkendovém videu řekl, že by rád prosadil jednotné 15 procentní zdanění hrubé mzdy, jak navrhuje právě ODS. „Pokud to premiér myslí vážně a není to jen další příhoda z ‚čau lidi‘, tak dáváme náš návrh k dispozici, aby se mohl projednat už na podzim.“

V rozhovoru také zaznělo, že teď Kupka v rámci předvolební kampaně projíždí česká města a obce na kole. „Je to také trochu relax. Včera jsme zmokli, ale to k tomu patří. Zítra vyrážíme na Uhlířskojanovicko, tak snad nás ty kopce nezmůžou,“ řekl s tím, že klasickou dovolenou si užije až po volbách. „Každou volnou chvíli využívám ke kampani, patří to k životu politika.“

Martin Kupka

místopředseda strany