20. září 2022

V těžkých časech držme SPOLU. Lídři koalice SPOLU pozvali občany k volbám

(www.ods.cz) Předsedové stran koalice SPOLU, premiér Petr Fiala (ODS), předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) pozvali občany k volbám do komunálních a senátních voleb. Občany také požádali, aby podpořili demokratické kandidáty a zabránili extremistům, aby ve složité době hazardovali s budoucností České republiky.

„Česká republika, stejně jako celá Evropa prochází složitým obdobím, ve kterém se musíme vyrovnat s následky ruské agrese na Ukrajině, rekordní inflací i drahými energiemi. Tyto problémy nemají jednoduchá a rychlá řešení, ale vláda pracuje na tom, aby dopady na občany byly co nejmenší. Vyjednali jsme plyn od spolehlivých dodavatelů a směřujeme k úplné nezávislosti na Rusku. Zastropovali jsme ceny energií a podáváme pomocnou ruku všem, kdo se ocitli v nouzi. V současné době bych očekával i pomocnou ruku od opozice, která však bohužel pokračuje v rozdělování společnosti a zneužívá obavy občanů. Věřím, že vy – občané České republiky na tuto hru nepřistoupíte. Přijďte prosím k volbám a podpořte demokraticky smýšlející kandidáty. Nedopusťte, aby populisté a extremisté právě v této době hazardovali s budoucností České republiky a podpořte demokratické kandidáty do zastupitelstev měst a obcí i do Senátu,“ uvedl premiér a předseda ODS Petr Fiala.

„Komunální a senátní volby, které jsou před námi, mají jednu obrovskou výhodu. A totiž tu, že ty kandidáty a kandidátky, kteří se ucházejí o post starosty a starostek, zastupitele ve vašem městě nebo vesnici, velmi často dobře znáte. Hovoří za ně výsledky jejich práce. Vy víte, jestli se na ně můžete spolehnout. Naši kandidáti nabízejí zkušenosti a odpovědnost. TOP 09 sestavila v letošních komunálních volbách na 450 kandidátek a ve valné většině případů jsme dokázali najít společnou řeč i s našimi nejbližšími partnery z ODS a KDU-ČSL. O vaši přízeň se ucházejí také kandidáti do Senátu. A my v horní komoře potřebujeme i nadále udržet většinu, abychom vládní řešení mohli dále prosazovat. Z toho důvodu chci spoluobčany požádat, abyste podpořili senátní kandidáty, kteří se o váš hlas ucházejí pod značkou SPOLU nebo za naše strany. V těžkých dobách držme spolu,“ uvedla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Pomůžeme zvládnout situaci všem domácnostem i firmám. A to jak na celostátní, tak na komunální úrovni. Naše strany koalice SPOLU mají nejvíce komunálních politiků v České republice, konkrétně lidoveckých zastupitelů jsou téměř čtyři tisíce. Díky nim zůstáváme blízko lidem. Máme v našich řadách starostky, starosty a zastupitele, kteří pomáhají zvládnout tornádo i ničivý požár, ale také zajistit energie pro vlastní obec či město. Právě v obnovitelné komunitní energetice spatřujeme cestu k nezávislosti. Naše školy a školky si zaslouží fotovoltaiku na střechy, stejně tak obecní i soukromé budovy. Jako koalice SPOLU jsme dokázali postavit kvalitní kandidáty, kteří vynikají ve svých oborech a profesích. Věřím, že mají důvěru lidí a prokáží to už tento víkend,“ uvedl předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Chci vás všechny vyzvat k tomu, abychom i v této složité době dokázali čelit lžím a polopravdám s klidnou hlavou. Abychom dokázali slušně komunikovat, protože i to je hodnota, která má v politice svou cenu. Musíme si zachovat rozvahu, kterou Česká republika v těchto dnech potřebuje. Chceme společnost spojovat, ne rozdělovat. Prosím všechny rozumné lidi, kteří chtějí mít dobrou a zodpovědnou budoucnost nejen pro sebe, ale i své děti a vnoučata, aby podpořili naše kandidáty nejen v komunálních, ale i v senátních volbách,“ dodal Jurečka.