13. října 2014

Stranu vedu k příštímu volebnímu vítězství

Šéf ODS Petr Fiala se LN pochlubil, že jeho strana je už zase napravo nejsilnější.

Jak jste myslel váš sobotní výrok, že vyhrajete příští volby? 

Myslel jsem tím, že jsme udělali první krok, abychom příští volby vyhrávali. Všichni vidí, že ODS je opět relevantní politickou silou. Uspěli jsme na komunální úrovni. Jsme nejsilnější pravicovou stranou a máme nakročeno k tomu čelit socialistům a populistům. Doufám, že uspějeme v krajských volbách a samozřejmě i ve volbách sněmovních. 



Čím se chcete odlišit od TOP 09? 

Máme jasný program - naděje a svoboda. Nepřimýšlím, čím se odlišíme od TOP 09. Přemýšlíme o tom, co je dobré pro tuto zemi. V těchto volbách jsme získali přes 2200 zastupitelů. Máme jich více než tolik oslavované hnutí ANO či TOP 09. Jsme výrazná politická strana na komunální úrovni a znovu jí budeme i v celostátním měřítku. 



Přišli jste ale o polovinu zastupitelů... 

Dostáváme se na vrchol. Před několika měsíci přitom lidé říkali, že ODS je mrtvá strana. To teď už neříkají. Srovnávat letošní výsledky s rokem 2010 je úsměvné. V mezidobí se přece udály významné věci jako pád vlády. Strana prošla obrovskou krizí. A řeknu ještě jednu věc, sedm našich kandidátů do Senátu je ve druhém kole. Kromě nás má v druhém kole čtyři kandidáty z opozičních stran pouze TOP 09. V tom jsme prokázali, že jsme stranou, kterou lidé znovu začínají volit. 



Jak důležité je, aby ODS měla silného lídra? 

Srovnejte si naše výsledky s TOP 09 a získáte odpověď. ODS vedu podle vlastní strategie s velkou podporou členů a vedu ji k volebnímu vítězství. Za mě budou mluvit příští výsledky voleb.