3. prosince 2023

Partie CNN Prima News: Pokud nebude fungovat ekonomika, demokracie to nepřežije

(CNN Prima News) Pokud nebude fungovat ekonomický systém, demokracie nepřežije. V Partii Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS to v souvislosti s energetickou krizí řekl ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Dodal, že v Česku a Evropě boj s energiemi stále neskončil. Za hlavní důvod vysokých cen označil trvající ruskou invazi na Ukrajině.

Celou debatu s Pavlem Blažkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Na podzim loňského roku měl Blažek v Poslanecké sněmovně projev, ve kterém varoval před nevyřešením energetické krize. „Společenská situace a atmosféra je pravděpodobně nejdramatičtější od roku 1989. Pokud se nevyřeší krize v energetice, tak je ohrožen politický systém této země,“ řekl tehdy ministr Blažek s tím, že v ohrožení je také celá Evropská unie.

V nedělní Partii Terezie Tománkové se ke svým slovům vrátil. „Ani jedna demokracie nepřežila, pokud neměla funkční ekonomický systém a nefungovala ekonomika. Diktaturám a totalitám to nevadí,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS šéf resortu justice Pavel Blažek.

Dodal, že jeho loňský projev se nesl v tom duchu, že se bál o budoucnost demokracie. Ohledně technických řešení energetické krize doplnil, že není expertem na dané téma.

Pavel Blažek

ministr spravedlnosti
poslanec PČR
předseda regionálního sdružení RS ODS JMK