25. července 2022

Cyklistika není jen sport a rekreace, ale i udržitelná doprava

Cyklistika v České republice zažívá nebývalý rozmach. Jistě tomu napomohla i nabídka cenově dostupných eletrokol, zejména u starší generace. Cyklistika není jen sport a rekreace, ale i udržitelný způsob dopravy ve městech a mezi obcemi s rozumnou dojezdovou vzdáleností.

Reagovat na tuto situaci a poptávku občanů musíme i v Ústí nad Labem. Doprava na kole nebo koloběžce se stává pro řadu občanů vítanou alternativou pro dopravu po městě. Je to levné, rychlé, ekologické, a navíc si člověk udržuje i fyzickou kondici.

ODS v Ústí nad Labem má rozvoj cyklistiky jako jednu ze svých priorit pro budoucí období. Máme výhodu v tom, že cyklokoordinátorem města je Jan Vácha, který je i zároveň radním ODS na centrálním městském obvodě.

Jan Vácha nám přiblížil, co se chystá v nejbližších měsících:

  1. zprůjezdnění centra města pro cyklisty se (pevně věříme) začne realizovat v září 2022
  2. připravujeme nové stojany pro kola ve městě
  3. pumptrack na Střížáku – bude realizován v průběhu září
  4. cykloopatření v ulici Výstupní budou realizovány v nejbližší době
  5. začínáme připravovat 2. etapu singltracku na Střížáku
  6. vstoupili jsme do jednání o vybudování trailů na Telnici.

Věříme, že po letošních komunálních volbách, vzhledem k tomu, že to má ve volebním programu nejen ODS, ale i jiné subjekty v programech, začne skutečný boom cyklistiky v Ústí a neskončí to jen u proklamací před volbami. Jan Vácha, jako cyklista tělem i duší, a samozřejmě i ostatní kandidáti ODS jsou připravení cyklistiku podpořit a rozvíjet.

#volteods #odsustínadlabem #cyklistika