NovinkyOS Přerov

#ODS Přerov Živě

ODS

Prostějovská ODS se dnes vrátila do vedení města. Zastupitelka ODS Milada Sokolová dnes byla (32 hlasy z 35 možných) zvolena náměstkyní primátora a Tomáš Blumenstein se stal členem Rady města Prostějova a předsedou finančního výboru.

ODS

“Přesně před rokem končily volby do Poslanecké sněmovny a já jsem jen s rostoucím údivem sledovala, že se asi stanu poslankyní. Počáteční nadšení vystřídala tréma a pokora. Po prvním roce ve Sněmovně můžu říct: "uvnitř" to vypadá úplně jinak než z venku. Práce je mnohem více, než se zdá, když to člověk sleduje ve zpravodajství. Ovlivnit můžete mnohem méně, než byste si přáli. Jednat musíte s každým a často zjistíte, že kategorie "přítel" a "nepřítel" je dost relativní. Řekla jsem si, že pokud budu vědět, že jsem ve Sněmovně neudělala nic užitečného, pak už znovu kandidovat nebudu. Teď tedy hodnotím první rok a přemýšlím, co se povedlo a nepovedlo. Jsem ráda, že se nám podařilo probojovat změnu zákona týkající se školek, pamlskové vyhlášky a dalších školských věcí. Štve mě, že se nám nepodařilo prosadit zmírnění protikuřáckého zákona, zrušit EET a zablokovat nesmysly jako je GDPR. Čeká nás ještě spousta dalších důležitých věcí, například inkluze, která je v současném stavu školství naprosto nepřijatelná. Za jedno z nejdůležitější hlasování v budoucnu považuji i hlasování o Istanbulské úmluvě, kdy budu hlasovat, samozřejmě, proti. Těší mě i to, že jsem každý týden, i o víkendech, byla neustále mezi lidmi u nás v regionu. Že znám po roce ve Sněmovně mnohem lépe potíže a trable nás, nikoli "těch nahoře". Uvědomila jsem si, jak fungují média. Naučila jsem se nést tlak, pomluvy, očerňování - aniž bych si zašpinila ruce. A nacestovala jsem tisíce kilometrů (zrovna teď se vracím z Kanady), poznala desítky lidí, o kterých jste nikdy nic neslyšeli, ale kteří toho dokázali více než většina hvězd z titulních stránek týdeníků, a hlavně jsem si díky tolikrát zesměšňovanému kladení věnců pořád znovu uvědomovala, že je naše republika hrdou suverénní zemí, za kterou stojí za to bojovat. Kdyby mi zítra skončil mandát, svým způsobem by se ulevilo mojí rodině (kluci to se mnou fakt nemají lehké) i mně - konečně bych si mohla pustit muziku, udělat kafe, číst si, být s rodinou doma. A přesto, kdybych se rozhodovala, zda znovu kandidovat, šla bych do toho. Naše země si zaslouží, abychom jí sloužili! “ Vaše poslankyně Zuzana Majerova

ODS

Dobrá zpráva pro Českou republiku. Vítězstvím v senátních volbách jsme potvrdili pozici jediné alternativy k hnutí ANO Ve druhém kole senátních voleb získalo senátorský mandát 10 z 11 kandidátů občanských demokratů. Uspěli také 4 kandidáti, které ODS od začátku podporovala. Předseda ODS Petr Fiala to považuje za dobrou zprávu pro občany České republiky a potvrzení pozice občanských demokratů jako jediné alternativy vůči hnutí ANO. Předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil ocenil práci všech kandidátů, poděkoval voličům za důvěru a prohlásil, že se těší na spolupráci s novými kolegy. „Je to dobrá zpráva pro občany – do Senátu přijde řada velmi dobrých nových senátorů. Je to dobrá zpráva pro Českou republiku – vládní většina polokomunistické vlády nebude mít v Senátu většinu. Je to skvělá zpráva pro občany a ODS. Jsem velmi vděčný, že můžeme slavit toto vítězství. Už minulý týden jsme měli dobré výsledky v komunálních volbách. Ale toto je vlastně první vítězství ODS v nějakých celostátních volbách po 9 letech. Je to pro nás šťastná sobota 13. A je to potvrzení, že ODS jde správnou cestou a vytváří silnou politickou alternativu levicové straně ANO,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Děkuji všem voličům za projevenou důvěru. Ve svém obvodě dokázalo zvítězit 10 z 11 kandidátů ODS. Uspěli také 4 kandidáti, které jsme od začátku podporovali. Mojí milou povinností je tedy poděkovat všem našim kandidátům, kteří odvedli ve svých obvodech skvělou práci a voliči to dokázali ocenit,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

ODS

Regionální sdružení ODS Olomouckého kraje přidal(a) 4 nové fotky.

Naši lidé