7. května 2020

XTV: Stát musí zaplatit škody, které způsobil

(XTV.cz) „Stát musí zaplatit škody, které způsobil. Řešení je rozdat peníze. Ruský agent? Nevěřím, týdeník Respekt jsem neotevřel od roku 1995. Skutečným rizikem je Čína,“ říká v rozhovoru pro XTV.cz místopředseda poslaneckého klubu ODS Marek Benda.

Celý rozhovor můžete zhlédnout na XTV.cz.

„První je fáze před vypuknutím pandemie, kdy ministr zdravotnictví Adam Vojtěch fatálně selhal. Náš expert na zdravotnictví Slávek Svoboda se na plénu poslanecké sněmovny ptal, ja jsme na tom s rouškami. A tehdy tam vykládali, že všechno je v pohodě. Pak přišel začátek problémů, kde opravdu asi nikdo netušil, co se odehrává. To, že vláda zastavila celou zemi, tak zastavili je skoro všude na světě. Možná se ukáže, že to bylo nesprávně. Ale po bitvě je každý generál,“ konstatuje poslanec ODS Marek Benda.

„Pak nastala fáze nekonečných slibů premiéra, který stále sliboval, že roušky doveze osobně, a ukázalo se, že zdravotnictví je naprosto nepřipravené a naprosto chaotické. A pak se začínáme dostávat do nějaké fáze obnovy, kde naopak je moje hodnocení vlády čtyři mínus. To je strašidelné. Každý den se mění podmínky,“ dodává poslanec ODS Marek Benda.

Marek Benda

místopředseda poslaneckého klubu PČR